SSK, Bağ-Kur 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak?

Emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemelerine ilişkin detaylar belli oluyor. Emeklilere 5 bin TL değerinde Cumhuriyet ikramiyesinin ödeneceğinin açıklanması ile birlikte SSK, BAĞ-KUR emeklileri ödemeyi alacakları tarihleri sorgulamaya başladı.

SSK, Bağ-Kur 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak?

Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı kapsamında emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi verileceği açıklanmıştı. Emeklilere Cumhuriyet ikramiyesinin verileceğinin açıklanması ile birlikte öde tarihleri sorgulanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından emekli ikramiyesi ile ilgili araştırmalar kasım ayı ile birlikte artış gösterirken SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek 5 bin lira tutarındaki emekli ikramiye ödemeleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarının ardından emekliler de ''5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ HESAPLARA YATTI MI?

5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir açıklamada bulundu. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine ödenecek olan 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri henüz hesaplara geçmedi.

ekran-goruntusu-2023-09-26-090607.png

Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel olarak ödenecek 5 bin TL emekli ikramiye ödemelerine ilişkin Bakan Işıkhan, kasım ayının 15'ini işaret etti. Kasım ayı içerisinde ödenmesine kesin gözüyle bakılan emekli ikramiyeleri için gözler Bakan Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında olacak.

EYT'LİLER 5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

Emekli ikramiyesi ödemeleri yalnızca çalışmayan emekliler için yapılacak. Çalışmayan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yanı sıra Dul ve Yetim Aylığı alanlara pay sahipliği oranında ödeme yapılacak. Sürekli İş göremezlik geliri alan kişiler iş göremezlik oranları çerçevesinde ikramiye alabilecekken çalışmayan EYT'li emeklilerine de ödeme yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER