SSK 4A, 4B, 4C’liler için karar çıktı! Yıllık izin maaş sınırlaması çalışma saatleri hepsi sil baştan hesaplanıyor

Emeklilik hayatı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar vatandaşların gündeminde yer alırken SSK 4A, 4B ve 4C'liler için çalışma hayatına ilişkin yapılan düzenlemeler merak edildi. Emekli olabilmek için belirli şartları yerine getirmesi gereken vatandaşların çalışma hayatlarına ilişkin düzenlemeler gündemde yer alırken sil baştan yapılan hesaplamalar da Haberankara.com adresinde yer aldı.

SSK 4A, 4B, 4C’liler için karar çıktı! Yıllık izin maaş sınırlaması çalışma saatleri hepsi sil baştan hesaplanıyor

Hayatının belirli bir dönemini çalışarak geçiren vatandaşlar emeklilik için gereken şartları da sağlamaya çalışıyor. Çalışma hayatına ilişkin emekli olabilmek için taşıması gereken şartları araştıran vatandaşlar yapılan düzenlemeleri de yakından takip ediyor. 4A, 4B,4C’li çalışanlar ile işverenleri ilgilendiren kararlar gündem olmaya devam ederken çalışma hayatına dair düzenlemeler yeniden yapılıyor.

Yıllık izinler, çalışma saatleri, ücretlere dair düzenlemelerin gündemde olduğu bilinirken İş Kanunu’na yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarına devam ediyor. 32 milyon çalışanı ilgilendiren düzenlemeye ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler de detayları sorgulamaya devam ederken 2024 İş Kanunu değişiklikleri merak edildi.

4 YILLIK STRATEJİK PLANLA İŞ KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI GÜNDEMDE

Çalışma hayatına ilişkin 4 yıllık stratejik plan doğrultusundaki düzenlemeler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen İş Kanunu düzenlemesinde ücretin eksik ya da hiç verilmemesi konusu da detaylıca ele alınırken diğer alanlarda da çeşitli düzenlemeler yapılıyor.

SSK 4A, 4B, 4C’liler için karar çıktı! Yıllık izin maaş sınırlaması çalışma saatleri hepsi sil baştan hesaplanıyor

28, 29, 30, 31 günlük çalışma sürelerinde farklılıklar olduğu tespit edilirken İş Kanunu çerçevesinde tatil ücretine dair problemlerin yaşanabildiğine de dikkati çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye'de Ocak 2023 tarihinden itibaren 2 milyon 330 bin 98 sendikalı işçi olduğu belirtirken bu sayının 2 milyon 495 bin 423’e yükseldiği açıklandı.

SSK 4A, 4B, 4C’liler için karar çıktı! Yıllık izin maaş sınırlaması çalışma saatleri hepsi sil baştan hesaplanıyor - Resim : 2

Çalışanların çalışma saatleri, ücretlendirmeleri, ücretlerin verilmesi, yıllık izinleri konusunda çalışanların hakkını İş Kanunu çerçevesinde yapılacak düzenlemeler ile korumak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Konu hakkında ilerleyen zamanlarda açıklama yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER