SPK Efor Çay'ın halka arz başvurusunu onayladı

SPK tarafından halk arzı onaylanan şirketler açıklanmaya devam ediyor. SPK'nın halka arzına onay verdiği Efor Çay ise borsaya girmek için hazırlanırken yatırımcı ve yatırımcı adayları da bazı sorularına yanıt aramaya başladı.

SPK Efor Çay'ın halka arz başvurusunu onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka arz etmek için başvuru yapan şirketlerle ilgili olarak bülten yayımlamaya devam ediyor. SPK tarafından halka arz edeceği açıklanan şirketlerin borsa bilgileri merak konusu olmaya devam ederken son olarak Efor Çay'ın halka arzının onaylandığı ifade edildi.

Efor Çay'ın halka arzı onaylanırken şirketten de açıklama geldi. Yatırımcı ve yatırımcı adayları da ''Efor Çay halka arzı ne zaman, kaç lot verecek, halka arz değeri nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Çay üreticileri arasında yer alan ve Türkiye’nin çay ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayan Efor Çay’ın halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

EFOR ÇAY’IN HALKA ARZ BAŞVURUSU ONAYLANDI

Yıllık 30 ton çay üretimi bulunan Efor Çay’ın halka arzı SPK tarafından onaylandı. Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda pay başına satış fiyatı 14,50 TL olarak belirlendi. Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz olacak.

SPK Efor Çay'ın halka arz başvurusunu onayladı

Efor Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, mevcut çıkarılmış sermayesinin 300 milyon TL’den 363 milyon TL’ye yükseltilmesi planlanırken halka arzda 90 milyon TL nominal değerli 90.000.000 adet B grubu paylar satılacak olup bunun 63 milyon TL nominal değerli kısmı sermaye artırımı, 27 milyon TL nominal değerli kısmı ortak satışı yoluyla yapılacak.

90 milyon nominal değerli payların satışında, yüzde 75’i yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 25’i ise yurt
içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecek. Halka arzın 1.305.000.000 TL büyüklükte olması
hedeflenirken, halka açıklık oranının ise yüzde 24,8 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

Efor Çay'ın halka arzda talep toplama tarihi henüz belli değil. Tarihin bayram tatili sonrası Haziran itibariyle duyurulması bekleniyor.

SONRAKİ HABER