Sosyal yardım gelir şartı değişti! Aile Bakanlığı yeni rakamı açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım verilecek vatandaşlardan istenen gelir şartında değişikliğe gidildiğini resmen açıkladı. Ne kadar aylık geliri olanlar sosyal yardım alabilecekler.

Sosyal yardım gelir şartı değişti! Aile Bakanlığı yeni rakamı açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenen sosyal yardımlar ile alakalı olarak kritik değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemesi yaparken bazı şartların yerine getiriliyor olmasını talep ediyor. Bu şartların en önemlisi ise gelir şartı oluyor. Gelir şartını karşılayamayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından herhangi bir şekilde ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımlardan yararlanmalarına izin verilmiyor.

GELİR ŞARTI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahipliğini gelir şartı üzerinden belirliyor. Özel koşulların değerlendirilmesi süreci uzatıp vatandaşlara yardımların ulaşmasını geciktireceği için farklı ve genel geçer bir sistem uygulanıyor. Bu kapsamda da net asgari ücret esas alınıyor. Hane içinde kişi başı düşen aylık gelirin net asgari ücretin üçte birlik kısmından yüksek olması istenmiyor. Bu sınırı aşan vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapılmıyor.

GELİR ŞARTI NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete zam yapılması ve bu zammın uygulamaya girmesi ile beraber Aile Bakanlığı’nın gelir şartını artıracağı biliniyordu. Ancak bu resmen açıklanmamıştı. Aile Bakanlığı’nın internet sitesinde sosyal yardım programlarının bulunduğu yerde artık gelir şartı için yeni tutar yer alıyor. Buna göre Aile Bakanlığı yeni gelir şartını 5.667 TL olarak belirledi. Kişi başı hane içi aylık gelir bu rakamı aşmıyorsa o hane Aile Bakanlığı’nın kriterlerine göre ihtiyaç sahibi olarak değerlendiriliyor.

DAHA FAZLA KİŞİ SOSYAL YARDIM ALABİLECEK!

Aile Bakanlığı’nın ihtiyaç sahipliğini belirleyen en önemli kriteri olan gelir şartında artırım yapması ile beraber artık çok daha fazla sayıda vatandaş sosyal yardım alma imkanı bulacaklar. Bu sosyal yardımların diğer koşullarını yerine getiren vatandaşlar gelir şartını da sağlıyor iseler bugünden itibaren yeni başvuru yaparak kendilerine sosyal yardım ödemesi yapılmasını talep edebilecekler. Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları için e-devlet üzerinden kolayca başvuru yapılabiliyor.

SONRAKİ HABER