Sorgulama ekranı açıldı kök maaş tablosu sil baştan değişti! Memur emeklisi SSK BAĞKUR emekli aylığı hesaplama tablosu

Türkiye'de çalışma hayatını sonlandıracak olan vatandaşlar belirli şartları karşılamaları dahilinde emekli oluyor ve bunun karşılığında devletten emekli maaşı almaya hak kazanıyor. Emekli maaşı almaya hak kazanan vatandaşlar kök maaş hesaplama tablosu üzerinden maaş hesaplaması yapmaya çalışırken SSK BAĞKUR ve emekli sandığı kök maaş hesaplama tablosu da netleşti.

Sorgulama ekranı açıldı kök maaş tablosu sil baştan değişti! Memur emeklisi SSK BAĞKUR emekli aylığı hesaplama tablosu

Türkiye'de emekli olabilmek için belirli yıllar boyunca çalışan vatandaşlar emeklilik hakkı elde ettikten sonra devletten maaş almaya devam ediyor. Devletten maaş almak üzere emekli olan vatandaşlar son dönemde adı sıkça duyulan kök maaşlarla ilgili hesaplama tablosunu merak ediyor.

Emekli maaşı hesaplaması yapmak isteyenler kök maaşlarına nasıl ulaşılacaklarını merak ederken ‘’Emekli olunca ne kadar emekli maaşı alacağım?'' şeklindeki sorgulamalarına devam ediyor. "Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?" sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için kök maaş hesaplama tablosu sil baştan değişti. Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. İşte SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı kök maaş hesaplamasına ilişkin detaylar…

EMEKLİ KÖK MAAŞ HESAPLAMA TABLOSU

2024 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştı. SGK tarafından uygulama açıldı. SGK tarafından uygulamaya alınan "4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" ekranı üzerinden emekli olduktan sonra alacakları maaşlarını hesaplayabilen SSK'lılar, 2024 yılı ocak dönemi aylık artışı verilerinin hesaplanmasının ardından SGK 4A emekli aylığı hesaplama ekranına erişim sağlayabiliyor.

Sorgulama ekranı açıldı kök maaş tablosu sil baştan değişti! Memur emeklisi SSK BAĞKUR emekli aylığı hesaplama tablosu

4A emekli maaşı hesaplaması yapmak için;

uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilip, sayfada istenen bilgileri yazın,

T.C Kimlik numarası,

SSK Sicil Numarası,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgilerinizi doldurun ardından 'Sorgula' butonuna basarak emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz.

Sorgulama ekranı açıldı kök maaş tablosu sil baştan değişti! Memur emeklisi SSK BAĞKUR emekli aylığı hesaplama tablosu - Resim : 2

4B emekli maaşı hesaplaması yapmak için;

uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz.

4C emekli maaşı hesaplaması yapmak için;

uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfası üzerinden

Doğum tarihi,

Cinsiyet,

4A çalışma süresi

Başlangıç ve bitiş tarihi ve

Hizmet türünü seçtikten sonra altta bulunan hesapla butonuna basılıyor ve emeklilik hesaplaması yapılıyor.

Sorgulama ekranı açıldı kök maaş tablosu sil baştan değişti! Memur emeklisi SSK BAĞKUR emekli aylığı hesaplama tablosu - Resim : 3

Sizlerde verilen bilgiler doğrultusunda sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak emekli maaşınızı öğrenebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER