Son dakika! emeklileri sevinçten havaya uçuracak gelişme: zam tarihi erkene alındı... Erdoğan duyurdu

Son dakika gelişmesi... Emekli maaşlarında flaş karar! Seyyanen zam tarihi erkene alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi duyurdu. İşte detaylar...

Son dakika! emeklileri sevinçten havaya uçuracak gelişme: zam tarihi erkene alındı... Erdoğan duyurdu

Türkiye'deki milyonlarca emeklinin merak ettiği 'ek zam olacak mı' ya da 'ne kadar zam gelecek' soruları cevap buldu. Cumhur İttifakı'nın önemli bir parçası olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin yeterli bulmayarak yaptığı seyyanen zammı çağrısı üzerine AK Parti'den ilk yanıt geldi.

Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. Başkan Erdoğan zam kararında tarihi erkene alma duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Ankara kulislerinde hareketlenmeler meydana geldi. İşte emekli maaşı zam haberine dair detaylar...

thumbs-b-c-3cfe0c6169a0b2477b316b413d863d7d.jpg

Devlet Bahçeli yeterli bulmamıştı

Refah payı ile beraber emeklilerin zam oranı yüzde 25 seviyesine tamamlanmıştı. Fakat sonrasında gelen KDV ve ÖTV zamlarının ardından Cumhur İttifakı'ndan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir." şeklindeki açıklaması ile belirterek seyyanen zam çağrısında bulunmuştu.

detay1672830005.jpg

Başkan Erdoğan müjdeledi: Milyonlarca emekli havalara uçtu

En son Körfez Turu programını Kıbrıs Barış Harekatı şehitleri ile ilgili anma töreni için KKTC'de düzenlenen programda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık" dedi. Erdoğan, "Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" ifadelerini kullanmıştı. Yapılan açıklamaya bakılacak olursa seyyanen zam için emekli maaşını artık önümüzdeki yıl bizi bekliyor.

SONRAKİ HABER