SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni emekli maaşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği ve merakla beklediği emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları merak konusu olurken son gelişmeleri derledik.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni emekli maaşı açıklaması

Ülkemizde emekli maaşları ile ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. Emekliler maaşlarına zam beklerken asgari yaşam koşullarını karşılayamadıklarının da altını çizerek yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor. Emekli maaşları ile ilgili olarak yapılan her açıklama yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

Başkent Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendirerek önemli bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, OVP'nin gerçekçi olduğuna dair geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN OVP DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, OVP için en önemli unsurun uygulanma noktası olduğunu ifade etti. Siyasi iradeyle politika ve reformların hayata geçirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Büyümenin kompozisyonu değişti. Büyüme enflasyona katkı verici bir çerçevede şekillendirildi." ifadelerine yer verdi. OVP'de sapma olup olmayacağı ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, mevcut verilerle en gerçekçi tahminleri yaptıklarına inandıklarını söyledi. Yatırım Ortamı Eylem Planı'na da değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Kanuni ve idari olmak üzere iki paket çalışmayı düşünüyoruz. Eylem planının ilk paketini sonbaharda Meclis'e sunmayı planlıyoruz" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

ekran-goruntusu-2023-09-07-150629.png

Kamu tasarruflarının artacağını aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bütçe açıklarının azalmasının, toplam tasarrufları artırdığının da altını çizdi. OVP'nin 4 temel amacı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Birinci amaç depremin rehabilitesi ve riskleri azaltmak. Enflasyonda tek haneye düşerken bile büyüme ve istihdamın devam edecek" dedi. Bunun ardından memur ve emekli maaşlarına da değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan dikkati çeken bir açıklama geldi.

ENFLASYON FARKI MAAŞLARA YANSIYACAK

Memur ve emekli maaşlarına değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında göreceğini belirtti. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu konuda çalışmaları yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı öngördüklerini aktardı. Söz konusu açıklamaların ardından gözler Aralık 2023 tarihine çevrildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER