Son dakika Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımlandı! Milyonlara destek çıkılacak resmen ücretsiz gelecek

Bakanlıklara tarafından geliştirilen destek paketleri vatandaşlarla buluşturulmaya devam ediyor. Destekler hak sahibine ulaştırılırken Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile son dakika yeni destek programı açıklandı.

Son dakika Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımlandı! Milyonlara destek çıkılacak resmen ücretsiz gelecek

Son dakika Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımlandı! Milyonlara destek çıkılacak resmen ücretsiz gelecek - Türkiye'de başlatılan yardım programlarının devam etmesine karar verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''Sosyal Destek'' programı adıyla verilen yardımların hak sahipleri de belirli şartlara göre belirlenirken hükümet yeni bir yardım programı başlattı.

12 Ağustos 2023 Cumartesi tarihi Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte milyonlara yeni destek duyuruldu. Hak sahiplerine ulaştırılması beklenen yeni destek hakkında merak edilenler de arttı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılacak.

CUMHURBAŞKANI KARARI YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de 12 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan karara göre,il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılacak. İl ve ilçe bazında hane başına tahsis edilecek kömür miktarı, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları, kömürün ısıl değerleri ile afet, acil durum ve benzeri unsurlar dikkate alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenecek.

ekran-goruntusu-2023-08-12-084547.png

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ VE BAKANLIK İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Vakıflar tarafından muhtaçlık kriterine uygun olarak belirlenen ihtiyaç sahibi hane sayıları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından değerlendirmesinin ardından kesinleşecek. Ailelere yapılacak kömür sevkiyatları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü'nün görüşleri doğrultusunda Bakanlıkça belirlenecek kriterlere göre düzenlenen sevkiyat programı dahilinde gerçekleştirilecek.

İlgili karar içinTIKLAYINIZ

Söz konusu yardımın kasım ayında başlaması beklenirken başvuru şartları ve formunun ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER