Son Dakika! 2024 Ocak FED faiz kararı açıklandı

Bugün gelen bir son dakika açıklamasına göre 2024 yılı FED faiz kararının açıklandığı ifade edildi. Bu kararın ardından ise piyasalardaki son durum ise merak konusu oldu.

Son Dakika! 2024 Ocak FED faiz kararı açıklandı

Küresel piyasalar tarafından oldukça merak konusu olan FED faiz kararı bugün yapılan toplantı sonucunda belli oldu. Bu çerçevede aktarılan bilgilere göre 2024 yılının ilk faiz kararının bugün açıklanması beklenirken altın ve dolar kuru açıklanacak olan faiz kararına göre yeniden yön bulacağı öğrenildi.

Özellikle de piyasa takibi yapan yatırımcılar tarafından yakından takip edilen bu konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ABD'de gerçekleştirilen toplantının ardından yılın ilk FED faiz kararının belirlendiği ifade edildi.

ARALIK AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

Bugün 2024 yılının ilk FED kararının merak edilmesinin ardından ardından bir yandan da geçtiğimiz senenin FED kararı da merak konusu oldu. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre geçtiğimiz senenenin son FED kararı şu şekildeydi; ABD'de FED politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 2023 Aralık ayı için 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. FED böylelikle geçen ay vardığı karar ile birlikte üç ay üst üste faizi değiştirmedi.

FED'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

YILIN İLK FED FAİZ KARARI BELLİ OLDU!

Bununla birlikte 2024 yılı için yılın ilk FED faiz kararının belirtildiği ifade edildi. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre 2024 yılı Ocak ayı FED faiz kararı şu şekilde açıklandı;

FED üyeleri Başkan Jerome Powell yönetiminde tamamlanan toplantı sonucunda 2024 yılının ilk ayı için faizler FED tarafından 5,25-5,50 seviyesinde tutuldu.

SONRAKİ HABER