Sıradaki zam kurası benzine çıktı! Motorinin ardından benzine de zam geliyor

Son dönemlerde akaryakıt fiyatları bir hayli artarken araç sahibi vatandaşlar akaryakıt piyasasında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Sıradaki zam kurası benzine çıktı! Motorinin ardından benzine de zam geliyor

Peş peşe gelen zamların ardından vatandaşlar zam haberlerini yakından takip etmeye devam ederken motorinin ardından benzine de zam geleceği açıklandı. Artan dolar kuru, enflasyon ve KDV oranına son gelen zamların ardından piyasada hemen hemen her kaleme zam uygulaması yapılırken geçtiğimiz gün motorine zam gelmişti.

Motorine gelen zammın ardından şimdi de bir zammın benzine geleceği açıklandı. Son dönemlerde akaryakıt fiyatları bir hayli artarken araç sahibi vatandaşlar akaryakıt piyasasında yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

BENZİNE ZAM GELİYOR!

Araç sahiplerinin kara kara düşünmesine neden olan zammın detayları merak edildi. Akaryakıt piyasasında dalgalanmalar devam ederken bir dönem akaryakıt fiyatları bir zam bir indirim şeklinde devam ediyordu. Şimdilerde vatandaşlar sık sık zam haberleri okumaya devam ederken motorinin ardından benzine de zam geldi.

Geçtiğimiz gün motorine gelen 1 lira 55 kuruşluk zammın ardından salı günü de benzine 2 TL zam gelmesinin beklendiği açıklandı. Döviz ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan akaryakıt fiyatları doğrudan etkilenmeye devam ederken motorine gelen 1 lira 55 kuruşluk zam gelmesinin ardından salı günü de benzine 2 TL zam gelmesinin beklendiğine yer verildi. İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin fiyatları merak edilirken şu anda şu şekilde yer alıyor;

  • İstanbul benzin fiyatı: 34.05 lira
  • Ankarabenzin fiyatı: 34.53 lira
  • İzmir benzin fiyatı: 34.63 lira

SALI GÜNÜ 2 TL ZAM GELECEK!

Akaryakıt zamlarıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün eleştirilere yanıt vererek "Akaryakıtta Hazine ve Maliye Bakanlığımız vergi ile alakalı bir düzenleme yaptı. Özellikle ÖTV'nin maktu olmasından dolayı çok uzun zamandır enflasyon güncellemesi yapılmamıştı. Bu nedenle ÖTV'de böyle bir artışa gidildi. Özellikle 6 Şubat depremlerinin getirdiği yoğun mali yük, bu anlamda bütçenin ihtiyaçları kapsamında böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk. Tüm bunlara rağmen akaryakıt fiyatlarında Türkiye, Avrupa'nın en ucuz ülkelerinden biri. Akaryakıtta zaten bir otomatik fiyatlandırma mekanizması var. Dünyadaki fiyatlar çerçevesinde belirleniyor. ÖTV artışıyla yapılan da depremin etkileri, depremle mücadele ile alakalı Türkiye'nin ihtiyaçları kapsamında yapılmış bir vergi düzenlemesidir" demişti.

SONRAKİ HABER