Sigaraya yeni zam! 10 TL'lik fiyat artışı açıklandı!

Sigara fiyatlarına gelen zamlar artık alışkanlık haline gelirken bir zam haberi daha açıklandı. 10 TL’lik sigara zammı hangi sigara türlerini etkileyecek?

Sigaraya yeni zam! 10 TL'lik fiyat artışı açıklandı!

Türkiye’de sigara zamları son aylarda oldukça yaygın bir şekilde yapılıyor. Bu zamlar sigara tiryakilerinin harcama maliyetlerini artarken artık ayda en az bir defa zam uygulaması yapılmaya başlandı. Artan bu fiyatlar şikayet konusu edilse de zamların ardı arkası kesilmiyor. Sigara fiyatları için yeni bir zam haberi daha geldi.

ZAMMI AÇIKLADI!

Sigaraya gelen ve uygulanmaya başlanan son zammı yine Tekel Bayileri yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar açıkladı. Yapılan açıklamaya göre sigarada 10 TL’lik zam uygulaması başlatıldı. Bu zammın tüm sigara gruplarını ve sigara türlerini kapsamadığı bildirildi. Bir sigara grubunun tütün ürününe zam geldiği belirtildi. Fiyat ise 165 TL’den 175 TL’ye yükseltildi. Bu yeni fiyat bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

DİĞER SİGARALAR ZAMLANACAK MI?

Açıklanan zammın ardından diğer sigaralar için de zam uygulaması olup olmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda bu tütün için uygulanan zammın ardından 1 hafta geçmeden yeni sigara zamları açıklanmıştı. Yine aynı uygulama yapılacak olursa Ekim ayının ilk haftasında sigaraya yeni bir zam daha gelebilme ihtimali çok zayıf değil. Gelişmeleri sigara tiryakileri çok yakı9ndan takip etmeye devam ediyorlar.

VERGİ ARTIŞI YILBAŞINDA

Sigara zamlarının önemli bir kısmı vergi artışlarından dolayı oluyor. Bunun için sigarada uygulanan vergide artışın ne zaman yapılacağı da araştırılıyor. Sigara için vergi artışları belirli bir sistemde gerçekleştiriliyor. Buna göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında sigaradan alınan ÖTV’de artışa gidiliyor. Bunun için sigarada yeni vergi zammı Ocak ayında gerçekleşecek. Bu süreçte yapılan zamlar ise sigara firmalarının artan maliyetlerinden kaynaklanıyor. Yılbaşına kadar planlanan bir vergi artışı olmadığı için bu maliyetlere dayalı zamlar uygulanmaya devam edilebilecek.

SONRAKİ HABER