Sigaraya hükümet müdahalesi! Sigara fiyatlarına 2 TL indirim müjdesi duyuruldu

Son dönemde peş peşe gelen zamlardan etkilenen sigara fiyatları rekor oranda artış göstermişti. Konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni düzenlemeye gidildi.

Sigaraya hükümet müdahalesi! Sigara fiyatlarına 2 TL indirim müjdesi duyuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında sigaraya hem üreticiler tarafından enflasyon zammı hem de ÖTV zammı peş peşe yansıtılmış fiyatlar rekor oranda artış göstermişti. Sigara tiryakileri daha bu zammı sindirimeden önce Ağustos sonra Eylül ayında da sigaraya zam yapılmasına büyük tepki gösterilmişti.

SİGARAYA İNDİRİM VAR MI, SİGARA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Gelen zamlar sigara tiryakilerini üzmeye devam ederken konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme indirim umudu doğmasına neden oldu. Habertürk yazarı Rahim Ak tarafından yapılan habere göre sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi sigara şirketlerinin 1 liralık maliyet farkını yansıtmaları için 5,2 lira zam yapmalarını gerektiriyordu. Bu rakam yapılan düzenleme ile bugünden itibaren 4,4 liraya indi. Yani düzenleme ile mali çarpan 5,2'den 4,4'e düşmüş oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre sigaralara uygulanan maktu vergi paket başına 5,7 TL’den 7,8 TL’ye artırıldı, nispi vergi oranı yüzde 57’den yüzde 53,5’e indirildi. Azalan nispi vergi oranı çarpan oranını düşürdü.

Sigaraya hükümet müdahalesi! Sigara fiyatlarına 2 TL indirim müjdesi duyuruldu

Yeni düzenleme ile ekonomistler sigara zamlarının 2 TL azaltılacağı ve bunun da indirim anlamına geleceğini belirtirken gözler sigaraya verilecek olan indirim müjdesi için sigara markalarına ve gruplarına çevrildi. Sigara fiyatlarında indirim yapılıp yapılmayacağını ise önümüzdeki günler gösterecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER