Sıfır konut alanlara tapu harcı indirimi gündemde! Avantaj büyük

Konut satış rakamlarında yaşanan düşüşün ardından sektör temsilcileri hükümetten bir kere daha tapu harcı indirimi yapılmasını talep etti. İndirimli tapu harcı konut alım satımlarında büyük avantaj sağlayacak.

Sıfır konut alanlara tapu harcı indirimi gündemde! Avantaj büyük

Ev sahibi olmak isteyen ve evini satmak isteyen kişileri son dönemde en çok zorlayan konuların başında tapu harcı geliyordu. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerin artmasının ardından gerçek değer üzerinden harç ödemeleri cepleri yakmaya başlamıştı. Tapu harcı indirimi için yeni kulis bilgileri geldi.

TAPU HARCI İNDİRİMİ GELECEK Mİ, TAPU HARCI MUAFİYETİ NEDİR, SIFIR KONUT ŞARTI OLACAK MI?

Ülkemizde mevcut koşullarda konut tapu harcı yüzde 4 olarak uygulanıyor. Konutu satın alan kişiden yüzde 2 ve konutu satan kişiden yüzden 2 olmak üzere toplamda yüzde 4 tapu harcı tahsil ediliyor. Son dönemde hem konut fiyatlarında yaşanan yükseliş hem de gerçek beyan nedeniyle vatandaşın ödediği tapu harcı son derece yükselmişti.

Hem konut fiyatları hem kredi faiz oranları hem de tapu harcında yaşanan yükselişin etkisiyle konut satış rakamları durgunlaşırken sektör temsilcileri tapu harcı muafiyeti ya da tapu harcı indirimi talebini gündeme almıştı. Sektör temsilcilerinin tapu harcı indirimi için ısrarcı olduğu belirtilirken özellikle de sıfır konut satışları için toplamda yüzde 2 harç talebi olduğu belirtildi. Satıcıdan yüzde 1 ve alıcıdan yüzde 1 olmak üzere yüzde 2 tapu harcı alınması gündemde.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER