Sıfır faizli kredide son düzlük! Başvurusunu o tarihe kadar yapanlara resmen 2 yıl geri ödemesiz verilecek

Artan kredi faizlerinin ardından nakit ihtiyacını gidermek için bankaların kredi imkanından yararlanamayanlar zor günler yaşıyor. Çeşitli giderleri nedeniyle nakde ihtiyaç duyan vatandaşlar kredi kampanyası beklerken bakanlıktan açıklama geldi.

Sıfır faizli kredide son düzlük! Başvurusunu o tarihe kadar yapanlara resmen 2 yıl geri ödemesiz verilecek

Ülkemizde artan enflasyonu takip eden maliyet artışlarının ardından nakde olan ihtiyaç da artıyor. Nakit ihtiyaçları artarken özellikle evlenecek çiftlerin nakde olan ihtiyaçları artarken bu ihtiyaçlarını da bankaların verdikleri krediler ile gidermeye çalışıyor.

Bankaların kredileri gündem olurken bu kez devlet eliyle evlenecek çiftlere faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin lira verileceği duyuruldu. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları ve başvuruların alınacağı tarihler merak konusu olmaya devam ederken beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi.

EVLENECEK ÇİFTLERE EVLİLİK KREDİSİ VERİLECEK

Evlilik kredisi başvurularını 18 - 27 yaş arasındaki gençler yapabilecek. İlk kez evlenen çiftlerin yararlanacağı düzenlemede gelir kriteri ve yaş şartı olacak.

Sıfır faizli kredide son düzlük! Başvurusunu o tarihe kadar yapanlara resmen 2 yıl geri ödemesiz verilecek

İlk olarak pilot bölge olan deprem bölgesinde alınacak başvurularda belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olma şartı aranacak. Yeni evlenecek çiftlere verilecek olan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacak. Başvurular ilk olarak deprem bölgesinde uygulanmaya başlanacak. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinin iki yıl geri ödemesi olmayacak.

Sıfır faizli kredide son düzlük! Başvurusunu o tarihe kadar yapanlara resmen 2 yıl geri ödemesiz verilecek - Resim : 2

Kredi ödemeleri iki yılın ardından başlayacak ve 24 ayda geri ödenecek. Böylelikle kredinin geri ödeme süresi 4 yılda tamamlanmış olacak.15 Şubat tarihinde başvuruların sona ermesinin ardından detaylar yeniden belli olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER