Sıfır araç alacaklara 400 Bin TL! İş Bankası taşıt kredisi taksit tablosu değişti!

Otomobil alımlarında taşıt kredisi en büyük ihtiyaç haline geldi. İş Bankası yeni bir otomobil alacaklara 400.000 TL taşıt kredisini hangi koşullarda veriyor?

Sıfır araç alacaklara 400 Bin TL! İş Bankası taşıt kredisi taksit tablosu değişti!

Otomobil sektöründe firmalar araçlar için kampanya üzerine kampanya açıklayınca fırsatları kaçırmak istemeyenler taşıt kredilerine yönelmeye başladılar. Taşıt kredisi çekerek araç satın alacak bir bütçe oluşturmaya çalışanlar bunu bankalardan belirli maliyetlerle temin edebiliyorlar. Taşıt kredisi çekerken göze alınacak maliyetler de bankadan bankaya değişiyor. Bundan dolayı iyi şekilde hesap yapılması gerekiyor. Otomobil kampanyaları ile elde edilen avantajlar ile kredi maliyetleri arasında bir denge kurulması daha avantajlı bir alışveriş için yararlı olabiliyor.

İŞ BANKASI TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI

Türkiye’nin en köklü bankalarından olan İş Bankası müşterilerin her türlü ihtiyaçlarına yönelik finansman çözümleri sunmasıyla biliniyor. Bu kapsamda da İş Bankası otomobil satın alma planı yapan müşterilerine taşıt kredisi desteği veriyor. Bu destek ile İş Bankası müşterileri için sıfır kilometre bir araç satın almak daha kolay koşullarda gerçekleşebiliyor.

İş Bankası’nın taşıt kredisi kampanyası çerçevesinde müşterilerin önüne çıkarılan aylık kredi faizi belli oldu. Müşteriler İş Bankası’ndan aylık yüzde 3,85 oranında faiz ile taşıt kredisi çekebiliyorlar. Bu kredi faizi diğer bankaların kredi faizleri ile karşılaştırıldığında en düşük faizlerden birisi oluyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde İş Bankası müşterileri avantajlı bir şekilde taşıt kredisi çekme imkanı bulabiliyorlar.

İş Bankası’ndan taşıt kredisi çekilirken müşteriler bazı vade sınırlamalarına riayet etmek zorundalar. Bu kapsamda müşterilere 48 aya kadar vade yapılabiliyor. Ancak BDDK’nın belirlemiş olduğu bu sınırlamaların ilk seviyesi artan otomobil fiyatlarından dolayı devre dışı kaldı. Normalde 400.000 TL’ye kadar fatura değeri olan sıfır kilometre araçlara yüzde 70 oranında kredilendirme ile 48 aya kadar vadeli taşıt kredisi verilebiliyor. Ancak bu fiyat skalasında sıfır kilometre otomobil kalmadığı için bu koşul devre dışı kalıyor. Fatura değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasındaki araçlar için yüzde 50 oranında kredilendirme ile 36 aya kadar vadeli taşıt kredisi veriliyor. İş Bankası müşterileri de bu şekilde taşıt kredisi çekebiliyorlar.

400.000 TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Sıfır araç alacaklara 400 Bin TL! İş Bankası taşıt kredisi taksit tablosu değişti!

İş Bankası'ndan 36 ay vadeli 400.000 TL tutarında taşıt kredisi çeken müşterilerin yapılan maliyet hesaplamasına göre aylık kredi taksitleri 24.189 TL oluyor. Bu kullanılan kredinin toplam maliyeti ise 870 Bin TL'yi buluyor.

SONRAKİ HABER