Sıcaklıklar yükseldi! Su satışları yüzde 100'den fazla arttı

Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıklar yükseldi. Dolayısıyla su satışları yüzde 100'den fazla arttı ve dondurmaya da yoğun talep oldu.

Sıcaklıklar yükseldi! Su satışları yüzde 100'den fazla arttı

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle su satışları yüzde 100'den fazla arttı. Sıcak havalarda dondurmaya da yoğun talep oluyor.

Eskişehir'de artan hava sıcaklıkları sonrasında soğuk su satışlarının yüzde 100'den fazla arttığını söyleyen esnaf, dondurmaya da büyük bir talep olduğunu anlattı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları her geçen gün artıyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklar vatandaşları bunaltırken, soğuk su ve dondurma gibi ürünler serinlemek isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

Esnaf, sıcaklıkların artması sonrasında özellikle su satışlarının yüzde 100 oranında arttığını söyledi. Aynı zamanda dondurma satışlarına da büyük bir talep olduğunu ifade eden işletmeciler, ilerleyen günlerde işlerin artarak yoğunlaşmasını bekliyor.

Sıcaklıklar yükseldi! Su satışları yüzde 100'den fazla arttı

"İLERLEYEN GÜNLERDE İŞLERİN DAHA DA ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Esnaf Osman Mert Yavuz, sıcaklıkların artmasıyla birlikte su ve dondurma satışlarının yükseldiğini dile getirdi. Yavuz, "Vatandaşlarımızın talebi arttı. Herkes soğuk su istiyor. Her gün yaklaşık 400-500 şişe su satıyoruz. Kış aylarında 200 adet anca satılıyordu. Dondurma satışlarımız da mayıs ayının ortalarında başladı. Yoğun talep görüyoruz. En çok bitter, antep fıstığı, sade ve kakao aromalı çeşitlerimiz tercih ediliyor. İlerleyen günlerde işlerin daha da artacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Sıcaklıkların daha da yükseldiği zamanlarda su satışları ve dondurma satışlarındaki yoğunluğun artması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER