Sıcaklık tarım ürünlerini vurdu! Gıda ürünlerine zam kapıda mı?

Temmuz ayında hava sıcaklığının artmasının ardından uzmanlar gıda ürünlerinin bu sıcaklıktan etkilendiğini ifade etti. Bunun ile birlikte gıda ürünlerine zam yapılıp yapılmayacağı ise merak söz konusu oldu.

Sıcaklık tarım ürünlerini vurdu! Gıda ürünlerine zam kapıda mı?

Temmuz ayında sıcaklık değerlerinin artmasının ardından uzmanlar bu konu hakkında da açıklamalarda bulundu. Bunun ile birlikte sıcaklığın gıda ürünlerini etkilediği ifade ediliyor. Ayrıca buğday ve mısır hasatının ise sıcaklıktan etkilendiği de söyleniyor.

zam1.jpeg

Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan uzman isimler, sıcaklık derecesinin artmasının en çok buğday ve mısırı etkilediğini ifade ediyor.

zam2.jpg

Ayrıca bundan dolayı buğday ve mısıra zam gelip gelmeyeceği merak edilse de bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımı henüz yapılmadı. Fakat uzmanlar, sıcaklıkların artmasının ardından buğday ve mısırın çok zarar gördüğünü hatta hasat zamanın dahi etkilendiğini ifade ediyor.

Bunun dışında Rusya ve Ukrayna arasındaki Tahıl Koridoru Anlaşmasının bozulmasının ardından sıcaklık riski kuraklık tehlikesini akıllara getirdi.

zam3.jpg

Şimdi ise gözler market fiyatlarına çevrildi. Özellikle ekmeğe tekrar bir zammın daha yapılıp yapılmayacağı ise merak edilse de herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

SONRAKİ HABER