SGK uzmanları 9 Eylül 1999 sonrası çalışmaya başlayanlar için açıkladı! Emeklilik için o şartlar gerekiyor

Son dönemin en popüler soruları arasında kademeli emeklilik konusu yer alıyor. Kademeli emeklilik ile ilgili olarak merak edilen her geçen gün artarken SGK uzmanlarından konuya ilişkin açıklamalar da gelmeye başladı.

SGK uzmanları 9 Eylül 1999 sonrası çalışmaya başlayanlar için açıkladı! Emeklilik için o şartlar gerekiyor

Emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş emeklilik şartlarına ilişkin sorularına yanıt arıyor Emekli olabilmek için araştırmalarını sürdüren vatandaşlar bir yandan da kademeli emeklilik konusunda bilgi sahibi olmak isterken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları da konuya ilişkin açıklamalara yer vermeye devam ediyor.

Kademeli emeklilik konusunda soru işaretleri devam ederken 9 Eylül 1999'dan sonrası işe girenler için düzenlemenin ne durumda olduğu merak konusu oldu. SGK uzmanlarının konuya ilişkin yaptığı açıklamalar gündem olurken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile 8 Eylül 1999 öncesinde çalışmaya başlayan milyonlarca kişi emekli olurken bir yandan da yaş şartı olmadan prim gününü doldurmayı bekleyenlerin bulunduğu bildirildi.

8 EYLÜL 1999 SONRASI İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN SGK UZMANLARI AÇIKLADI

9 Eylül 1999'dan sonra çalışmaya başlayan ile aralarında 17 yıla yakın bir fark oluşan EYT'liler 43 yaşında emekli olurken, 9 Eylül 1999'da çalışmaya başlayanlar 60 yaşında emekli olacak.

SGK uzmanları 9 Eylül 1999 sonrası çalışmaya başlayanlar için açıkladı! Emeklilik için o şartlar gerekiyor

Emeklilik hakkını etkileyen prim sayısı konusundaki düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışmalarımız hızla devam ediyor ve bu düzenlemeyi hayata geçirmekte kararlıyız" derken yapılacak düzenleme ile emekli prim gün sayısı 1800 gün azaltılacak ve bu sayede küçük esnaf daha erken emeklilik hakkına sahip olacak böylece 7200 günü tamamlayan kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşında emekli olabilecek.

SGK uzmanları 9 Eylül 1999 sonrası çalışmaya başlayanlar için açıkladı! Emeklilik için o şartlar gerekiyor - Resim : 2

Hükümetin konuyla ilgili çalışma yaptığını bildiren SGK uzmanları, düzenlemenin önümüzdeki yıllarda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gündeme gelmesini beklediklerini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER