SGK Uzmanı Ocak ayında emekli olacak vatandaşları uyardı! Zamdan faydalanamayacaklar

Yeni yılda emekli olacak olan vatandaşlar için SGK Uzmanı Karakaş tarafından seyyanen zam açıklaması geldi.

SGK Uzmanı Ocak ayında emekli olacak vatandaşları uyardı! Zamdan faydalanamayacaklar

Temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL olmuştu. Bununla birlikte emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Gelen bu zammın ardından memurlar, toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zamlı maaş almaya hak kazandıkları açıklandı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte de Ocak ayında emekli olacak olan vatandaşların 8 bin 77 liralık seyyanen zamlarının maaşlarına yansımayacağı öğrenildi.

OCAK AYINDA ALACAĞINIZ MAAŞLARA FAYDASI OLMAYACAK!

Konu hakkında memurları uyaran Karakaş bu konuda iyi hesaplamaların yapılması gerektiğinden bahsederek, "Temmuz ayında bir zam yapılmıştı. Yapılan zammın yüzde 17,55'i oransal zamdı. 8 bin 77 lirası ise seyyanen zamdı. Bu 8 bin 77 liralık seyyanen zammın ocak ayında alacağınız emeklilik maaşına faydası olmayacaktır. Yine 8 bin 77 liralık seyyanen zammın alacağınız emeklilik ikramiyesinde de faydası olmayacaktır" şeklinde ifadelere yer verdi.

Bununla birlikte seyyanen zam dolayısıyla ocak ayından sonra memurların daha önceden çalışırken aldıkları maaşın yüzde 65-70'i civarında alırken, bu yüzdenin 50'nin altına düşeceği de belirtildi.

EMEKLİ SANDIĞI AÇIKLAMASI!

Son olarak Karakaş tarafından "Emekli Sandığı'na tabi olan bir memurun eğer ki 25 yıl çalışması varsa, yüzde 75 oranında aylık bağlama oranı vardır. Aynı memur eğer yani 5510 sayılı SGK Kanunu'na göre çalışıyorsa, Ekim 2008'den sonra memur olanların tamamı artık Emekli Sandığı'na tabi değil. Dolayısıyla bunlara bağlanacak olan maaş yüzde 50'lik oran üzerinden olacaktır. Bu durumda Emekli Sandığı'na tabi olan memur, aynı hizmet yılı olmasına rağmen, 25 yıl hizmeti varsa yüzde 75, SGK'ye tabi ise yüzde 50 oranında bağlama oranına sahip. Bu durumda yüzde 25'lik bir aylık bağlama oranı farkı var" şeklinde yapılan ifadeler ile maaşların SGK kanununa göre hesaplanacağı belirtildi.

SONRAKİ HABER