SGK uzmanı kuruş kuruş açıkladı! Milyonlarca emekli için kötü haber maaş zammında senaryo değişti

Ülkemizde bulunan milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak olan maaş zammı için beklentisini yüksek seviyelerde tutuyor. Temmuz ayında zam alacak olan emekliler maaş zammı için yapılacak açıklamayı beklerken SGK uzmanları da hesaplamalar yapmaya devam ediyor.

SGK uzmanı kuruş kuruş açıkladı! Milyonlarca emekli için kötü haber maaş zammında senaryo değişti

Uzun yıllar boyu belirli şartları karşılayarak çalışan milyonlarca vatandaş emekli olacakları günü iple çekiyor. Emekli olmaya hak kazanarak artık çalışma hayatına son veren pek çok emekli de maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Maaşlarına zam almak isteyen ve en düşük emekli maaşının da en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını isteyen emekliler, temmuz ayında alacakları zamma ilişkin de şimdiden araştırma yapıyor.

Yılda iki kez zam alan emekliler, ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam alırken bu oranın temmuz ayında nasıl olacağı merak ediliyor. Enflasyon verilerinin belirleyici rol oynadığı hesaplamalar için şu ana kadar açıklanan iki adet enflasyon verisi bulunuyor. Uzmanlar bu veriler üzerinden hesaplamalar yapıyor.

GSK UZMANININDA KURUŞ KURUŞ EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMASI

Hükümet kanadından seyyanen zam için beklenen açıklama gelmedi. Emekliler gözünü temmuz ayı hesaplamalarına çevirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı enflasyon rakamlarının ardından memur maaşı ve emekli zammı için rakamlar da ortaya çıktı. Ocak ve Şubat ayı olmak üzere 2 aylık enflasyon verisinin ardından temmuz zammı için SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 11,53’lük artış alacağını netleştirdi.

SGK uzmanı kuruş kuruş açıkladı! Milyonlarca emekli için kötü haber maaş zammında senaryo değişti

SGK Uzmanı Emin Yılmaz hedeflenen enflasyona dikkati çekerek, ‘’2024'te de yüzde 36 üzerinden söyleniyor. Aralık ayında yüzde 36 ise ocak ve haziran arasında yüzde 24 diyebiliriz.'' dedi. Yaptığı örnek bir hesaplamayı da paylaşan Yılmaz,

‘’SSK 2000 öncesinde şu anda 11 bin 367 lira alıyor, yüzde 24'lük bir artış olursa 14 bin 95 liraya;

SSK 2000 sonrasında emekli olanların da kök aylık 7 bin 49 lira alıyor, yüzde 24 zam gelince de 8 bin 740 liraya yükseliyor. Bu da 10 bin TL'nin altında kalıyor. Demek oluyor ki haziran ayındaki yüzde 24 enflasyonla birlikte onlara maalesef bir zam yapılmayacak, çünkü 10 bin TL'nin altında kalmış olacak.

SGK uzmanı kuruş kuruş açıkladı! Milyonlarca emekli için kötü haber maaş zammında senaryo değişti - Resim : 2

Bağ-Kur esnaf emeklisi 10 bin 178 lira, yüzde 24 artışla 12 bin 620 liraya;

Bağkur tarımda 8 bin 89 lira yüzde 24 zam olduğunda 10 bin 30 lira.'' bilgilerine yer verdi.

En düşük emekli aylığı olan 10 bin TL'nin artışına ilişkin de bir açıklamaya yer veren Yılmaz, ‘’10 bin TL, 12 bin 500 TL'ye çıkarılsa bile yıl sonunu emekli göremeyecek. 16 milyon emeklinin 7 milyonu taban maaş alıyorlar.'' dedi. Bu kapsamda emeklileri temmuz ayında memnun edecek bir artış için gözlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında olacağına değindi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER