SGK duyurdu! Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon ödenecek

Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre ölüm aylığı alan vatandaşlar için 5 bin TL promosyon yatırılacağı belirtildi.

SGK duyurdu! Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon ödenecek

Bayramdan önce emekli vatandaşlar için müjdeli haberler peş peşe gelmişti. İlk olarak Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bayram ikramiyesi olarak 5 bin TL'nin verileceği duyuruldu. İkinci olarak da kamu bankaları tarafından 8 bin TL ile 12 bin TL arasında promosyon verileceği ifade edildi.

Gelen bu peş peşe haberlerin ardından bugün son dakika Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ölüm aylığı alan vatandaşlar için promosyon müjdesi verildi.

ÖLÜM AYLIĞI ALANLAR İÇİN 5 BİN TL PROMOSYON YATIRILACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamalarda verilecek olan promosyona ilişkin şu şekilde verildi;

"Kurumumuzdan aylık alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimize aylık ödemeleri Bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri Kamu Bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir.

Bunun dışında, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de, başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi Kamu Bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir. Diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçları ayrıca paylaşılacaktır."

KİMLER ÖLÜM AYLIĞI ALABİLİR!

SGK tarafından yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar ölüm aylığını kimlerin alabileceği hakkında şu şekilde duyuru yaptı;

- Memur veya Bağ-Kur'lu eş, Ekim 2008 tarihinden sonra vefat ettiyse en az 1800 gün prim ödemiş olma zorunluluğu bulunur.

- Ekim 2008'den sonra ölen ve SSK'lı olan kişinin ise 5 yıldır sigortasının bulunması ve minimum 900 gün prim ödemiş olmalı gerekir.

Eş çalışıyor veya emekliyse alınan, aylık maaşın tamamı olmuyor. Bu durumda:

- Çalışmayan ya da emekli olmayan kişi, ölen eşinin maaşının %75'ini alır.

- Çalışan ya da emekli olan kişi, ölen eşinin maaşının %50'sini alır.

- Maaş alma şartlarını karşılayan çocuklar varsa ödenecek para belli oranlarda pay edilir.

5 bin TL promosyon almak isteyen kişilerin kamu bankalarına başvuru yapması gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER