SGK açıkladı: Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaş farklarının hesaplara geçeceği tarihe ilişkin araştırmalar devam ederken SGK'dan son dakika açıklaması geldi. SGK, emekli maaş farklarının hesaba geçeceği tarihe ilişkin açıklama yaparken hak sahipleri de bu tarihi sorgulamaya başladı.

SGK açıkladı: Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

2024 yılının ikinci yarısında emekli ve memur maaşlarına zam yapıldı. Emekli ve memur maaşlarının artması sonrası en düşük emekli maaşı da 12 bin 500 liraya çıktı. En düşük emekli maaşının zamlanması sonrası gözler maaş farklarına çevrildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlayan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Bunun ardından ''Emeklinin farkları ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt aranırken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) açıklama geldi.

SGK EMEKLİ ZAM FARKININ HESAPLARA YATIRILACAĞI TARİHİ DUYURDU

Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre; yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen 10 bin lira olan en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkartılacak. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşların, emekli veya yaşlılık maaşı almasının ardından aynı iş yerinde çalışmaya devam etmeleri halinde devletin işverenlere sağladığı 5 puanlık sosyal güvenlik destek primi kesilecek.

SGK açıkladı: Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

SGK'dan maaş fark ödemelerine ilişkin yapılan açıklamada, "2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye yükseltildi. Fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz" denildi. Bu çerçevede emeklilerin maaş zam farkları 7 Ağustos Çarşamba günü itibariyle hesaplara geçiyor olacak.

SONRAKİ HABER