Sevgililer Günü yaklaşırken beklenmedik isimden flaş uyarı! Altın hediyesi alayım derken dolandırılmayın

Sevgililer Gününün yaklaşması ile beraber çiftleri hediye telaşı sardı. Eşine, sevgilisine, nişanlısına hediye almak isteyenler bu günü fırsat bilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanından 'dolandırıcılık' uyarısı geldi.

Sevgililer Günü yaklaşırken beklenmedik isimden flaş uyarı! Altın hediyesi alayım derken dolandırılmayın

Türkiye'de 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü için çiftlerin hazırlıkları başladı. Hediye araştırması içerisinde olan çiftler, ne alabileceklerini araştırmaya devam ederken sevgilisi, eşi ya da nişanlısına hediye almak isteyenler bir yandan da yatırım olması amacıyla altın alımını düşünmeye başladı.

Özellikle eşi için altın alacaklar kuyumculara uğrarken şu sıralar e-ticaret sitelerinde de sıklıkla satılan altınlarla ilgili olarak ‘dolandırıcılık’ uyarısı geldi. Dolandırıcıların ağına en çok böyle dönemlerde düşüldüğünden bahseden uzmanlar uyarılarını sıralarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşları önemli bir hususta uyardı.

İSLAM MEMİŞ'TEN SEVGİLİLER GÜNÜ UYARISI

Altın başta olmak üzere çeşitli yatırım araçları hakkındaki tahminleriyle yatırımcı tarafından sıklıkla takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez 14 Şubat Sevgililer Günü için uyarılarda bulundu. 14 Şubat öncesinde bazı uyarılara yer veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, 'altın' tavsiyesi ile ezberleri bozarken ‘dolandırıcılık’ konusuna da ayrı bir parantez açtı.

Sevgililer Günü yaklaşırken beklenmedik isimden flaş uyarı! Altın hediyesi alayım derken dolandırılmayın

Finans analisti İslam Memiş, 14 Şubat Sevgililer Günü için "Ne yapsam acaba?" diye düşünenlere "dolandırılmayın" diyerek uyarılarda bulundu. "Bu uyarı da erken oldu diyebilirsiniz" şeklinde konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Ancak uyarım “dolandırılmayın” uyarısı olacak.

Sevgililer Günü yaklaşırken beklenmedik isimden flaş uyarı! Altın hediyesi alayım derken dolandırılmayın - Resim : 2

Özellikle altın veya mücevherat tarafında" dedi. Son dönemde ‘ucuz altın ve mücevherat’ satışına ilişkin olarak sıklıkla sosyal medya ve e-ticaret sitelerinde reklamlar gördüğünü belirten Memiş, "Altının da mücevheratın da ucuzu olmaz" diyerek "50 bin liralık pırlanta 25 bin lira olamaz. 20 bin liralık altın 10 bin lira olamaz.

Sevgililer Günü yaklaşırken beklenmedik isimden flaş uyarı! Altın hediyesi alayım derken dolandırılmayın - Resim : 3

‘’Olur” diyorlar da o zaman pahalıya satıp neden kazıkladılar? Bir üründe o kadar kar gösterdiler mi? Herhangi bir eşyanın değeri nasıl olur da yarı yarıya ucuzlar? Fark var, çark var, yalan var" ifadelerine yer verdi. Bu çerçevede 14 Şubat kampanyası adı altında altın ve mücevherat alımlarında dikkatli olunması gerektiğini bildiren Memiş, ince elenip sık dokunulması gerektiğinden bahsetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER