Servis ücretlerine dev zam geldi! Çocuğu okula giden ailelerin cüzdanları alev aldı

Okul servis ücretleri bütçeleri zorlamaya devam ederken son akaryakıt zamlarının ardından bir ilde daha okul servislerine zam yapıldığı öğrenildi. Okul servislerine yapılan zamlar vatandaşların gündeminde yer edinirken açıklanan zam 'eyvah' dedirtti.

Servis ücretlerine dev zam geldi! Çocuğu okula giden ailelerin cüzdanları alev aldı

Ülkemizde maliyet artışları hemen her kaleme etki etmeye devam ediyor. Maliyet artışlarının etkilediği fiyatlar nedeniyle her geçen gün bir zam haberi gelirken bu kez servis ücretlerine zam yapıldığı bildirildi.

Son olarak akaryakıt fiyatları artarken zamdan servis ücretleri de nasibini aldı. Ankara'da okul servis ücretlerine zam gelirken en kısa mesafe okul servis ücreti 11 bin 906 TL'ye yükseldi.

ANKARA'DA SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk "Ankara Valiliği izni ile Ankara Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği’nin 31.01.2024 tarih - 3/6 karar ve 2024/60 ONAY numarası ile Ankara’da Okul Servis Araçlarına Yüzde 15 oranında zam gelmiştir.'' ifadelerine yer verdi.

Servis ücretlerine dev zam geldi! Çocuğu okula giden ailelerin cüzdanları alev aldı

Zamlı kararın Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olduğu bildirilirken ‘’Şubat 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Her ne kadar Yüzde 25 oranında zam talep etmiş olsak ta Ankara’mızdaki öğrenci velilerini de mağdur etmemek için Yüzde 15 zam yaptık. 2. Yarıyıl eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, velilerimize ve esnaflarımıza hayırlı olsun." açıklamasına yer veren Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, yeni ücretleri de listeledi. Buna göre;

3 kilometreye kadar mesafe 11.960 TL,

6 kilometreye kadar 13,180 TL,

10 kilometreye kadar 15,230 TL,

15 kilometreye kadar 17,720 TL,

15 kilometreye aşan mesafelerde ise her kilometre başına 230 TL zam geldi. Ankara'daki zammın ardından diğer illerde de zam beklendiği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER