Sendikalardan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili açıklama! Yüzde 115 oranında zam talep edildi

Sendikalar kamu toplu sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı. Kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 115 oranında zam talep edildi.

Sendikalardan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili açıklama! Yüzde 115 oranında zam talep edildi

Sendikalardan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili açıklama! Yüzde 115 oranında zam talep edildi - Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları (Birleşik Kamu-İş) Konfederasyonu ile Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (Savdes-Sen) üyeleri, memur ve memur emeklisinin 2024 - 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ile SAVDES-SEN'den ortak bir açıklaması geldi.

SENDİKALAR BAKANLIK ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ilk olarak SAVDES-SEN üyeleri toplandı. Sendika Genel Başkanı Tuncay Cengiz, yaptığı açıklamada memurlar maaşlarının açlık sınırına düşürüldüğünü ileri sürdü.

ekran-goruntusu-2023-08-01-151623.png

Bunun dünyada ya da Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, enflasyon veya kamu kaynaklarının yetersizliği ile izah edilemeyeceğini söyleyen Başkan Cengiz, "En basit hesapla, kamu kaynaklarının adil bölüşümü çerçevesinde, en düşük memur ücretinin en düşük işçinin mali hakları ile eş değer olması gerekirdi. Yaşanan bu adaletsizlik maalesef basiretsiz ve beceriksiz sendikacılığın sonucudur." açıklamasına yer verdi.

MEMUR VE EMEKLİNİN TALEPLERİ AÇIKLANDI

Memur ve memur emeklileri adına taleplerini sıralayan Başkan Cengiz, "En düşük memur ücreti, yoksulluk sınırı olarak belirlenmeli, altı aylık dönemler halinde yansıtılacak enflasyon farkları, enflasyonist ortamlarda aylık olarak yansıtılmalı, vergi dilimi yüzde 15'te sabitlenmeli, ülkenin ekonomik büyüme oranları, refah payı olarak her yıl başında ayrıca yansıtılmalıdır. Yılda dört defa net birer maaş tutarında ikramiye verilmelidir. Seyyanen verilen 8 bin 77 lira, taban aylıklara eklenmeli, emekli ücret ve ikramiyelerine de yansıtılması sağlanmalıdır." ifadelerine yer verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyelerinin yanında bulunan Genel Başkan Mehmet Yeşildağ da bir açıklamada bulundu.

''TÜM KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI EN AZ YÜZDE 115 ORANINDA ARTIRILMALIDIR.''

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Yeşildağ, "Kamu emekçilerini, sözde toplu sözleşme masalarında satan, hak kaybına uğratan, kamu emekçilerini değil, AK Parti'nin çıkarlarını gözeten konfederasyon bugün masada oturmaktadır.

ekran-goruntusu-2023-08-01-151639.png

ILO sözleşmeleri başta olmak üzere uluslararası sözleşmelerle, evrensel sendikal hak ve özgürlüklerle uyumlu, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek bir toplu sözleşme istiyoruz. Sendika özgürlüğünü sınırlayan yüzde 2 barajı kaldırılmalıdır. 2024 - 2025 yıllarında yapılması gereken ücret zamlarına temel oluşturacak şekilde tüm kamu çalışanlarının maaşları en az yüzde 115 oranında artırılmalıdır." ifadelerine yer verdi. Genel Başkan Yeşildağ, maaşlara refah payının, aylık olarak da enflasyon farkının eklenmesini, tüm memurların ek göstergesinin 3600'e çıkarılmasını, sosyal haklarının iyileştirilmesini, eşit işe eşit ücret ödenmesini, mülakatın kaldırılmasını, sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesini de istedi. Öte yandan görüşmeden çıkacak sonuç da merakla takip edilmeye başlandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER