Sendika anlaşmaları sağlandı en düşük işçi maaşı 41 bin liraya çıktı!

Memur, emekli ve asgari ücret zammının açıklanmasının ardından sendika anlaşmaları da yeniden gündeme geldi. Sendika anlaşmalarının yeniden gündeme gelmesi ile birlikte maaş zamları için rekor anlaşmamalara imza atılırken en düşük işçi maaşının da 41 bin lira olduğu öğrenildi.

Sendika anlaşmaları sağlandı en düşük işçi maaşı 41 bin liraya çıktı!

Türkiye'de 2024 yılında asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlenirken memur ve emekli maaş zamları da açıklandı. SSK ve Bağkur emeklisinin maaşları yüzde 49i25'e çıkarılırken en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya sabitlendi.

Açıklanan maaş zamlarının ardından sendika anlaşmaları da yeniden gündeme geldi. Sendika anlaşmaları ile rekor maaşlara imza atılırken bu kez en düşük işçi maaşının 41bin lira olduğu bir sendika anlaşması daha yapıldığı öğrenildi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI EN DÜŞÜK İŞÇİ MAALŞI 41 BİN TL OLDU

Yeşil Körfez Su Biriği ile Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (Tes-İş) Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesiyle en düşük işçi maaşı 41 bin lira oldu. Sendika ve birlik tarafından en düşük şirket maaşı yüzde 55 artışla 36 bin 400, en düşük kadrolu maaşı ise yüzde 56 artışla 37 bin 400 lira üzerinde anlaşıldı.

Sendika anlaşmaları sağlandı en düşük işçi maaşı 41 bin liraya çıktı!

Bu rakamlara son olarak müdahale eden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, en düşük şirket maaşını 41 bin, en düşük kadrolu maaşını ise 42 bin liraya çıkardı. Başkan Tutuk, “Bizim burada anlayışımız enflasyon karşısında çalışanımızın maaşının erimemesi, haklarını daha çok alması. Hak ettiğini verelim diye uğraşıyoruz. Bunun vermek için de ciddi bir mali disiplin lazım. Onun için ben birliği de tebrik ediyorum. Güzel bir yönetim ve mali disiplini sağlamış bir kadro var. En düşük işçi maaşımız 41 bin lira. Kadrolu personelimizin de en düşük maaşı 42 bin lira. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Söz konusu zammın ardından gözler diğer belediyecilerce yapılacak olan anlaşmalara çevrildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER