Şeker fiyatlarına yüzde 20 zam! 1 kg toz şeker kaç TL oldu?

Türkiye’de vatandaşların temel gıda maddelerine zam gelmeye devam ederken son zamlanan ürün şeker oldu. Şeker fiyatlarına yüzde 20 oranında zam geldiği açıklandı.

Şeker fiyatlarına yüzde 20 zam! 1 kg toz şeker kaç TL oldu?

Türkiye’de yaşanan enflasyon vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Hayat pahalılığını katmerlendiren zamlara bir yenisi daha eklendi. İnsanların temel gıda maddelerinden olan şeker için zam kararı alındığı belli oldu. Bugünden itibaren zamlı fiyatlardan satışların başladığı açıklanırken buna dair belge de ortaya çıktı.

ZAMLI FİYAT BELLİ OLDU

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre bugünden itibaren şekerin kilogram fiyatı 34 TL olarak uygulanmaya başlandı. Bu da yüzde 20 oranında zam anlamına geliyor. Şeker fiyatlarına yüzde 20 oranında zam gelmesi ile beraber vatandaşların harcamaları da artmış olacak. Bu fiyatlar henüz market raflarına yansımış değil. Bir süre sonra piyasa fiyatları da yüzde 20 oranında yukarıya çekilebilecek.

DÜNYADA FİYATLAR ARTIYOR

Dünya genelinde şeker fiyatlarında son haftalarda aşırı artışlar gözlemleniyor. Özellikle de dünyada şeker üretiminde önde gelen ülkelerin bazılarında kuraklıktan dolayı yeteri kadar üretim yapılamaması nedeniyle fiyatlar yükseldi. Bu fiyat yükselişleri küresel çapta fiyatları artırdı. Türkiye de bu küresel fiyatlamadan etkilendi. Her ne kadar Türkiye şeker üretimi yapsa da gıda fiyatları küresel piyasalarda belirleniyor.

ENFLASYONU ETKİLEYECEK

Şeker fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılmasının enflasyon üzerinde etkisi olacağı tahmin ediliyor. Bu etki ekonomistlerin hesaplamalarına göre aylık yüzde 0,065 puan olacak. Ancak bu etki açıklanacak olan Eylül ayı enflasyonu içerisinde yer almayacak. Perakende satışlara hemen yansımayacağı için enflasyona şeker zammının etkisi Ekim veya Kasım aylarında olabileceği düşünülüyor.

SONRAKİ HABER