Satarken değer kaybetmeyen altın türleri açıklandı

Altın, vatandaşların her durumda güvenli yatırım araçları arasında bulunuyor. Özellikle düğün sezonunda en sık tercih edilen yatırım türleri arasında olunan altın fiyatları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Yatırım amacı ile altın tercih edenler satarken değer kaybetmeyen altın türlerini merak ediyor!

Satarken değer kaybetmeyen altın türleri açıklandı

Altın satın alanlar genellikle hemen bozduracakları zamanı düşünmezler. Değerli emtialar arasında olan altın fiyatları ile en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. Küresel pek çok olay sebebi ile sürekli dalgalı bir grafik çizmeye devam eden altın, genel olarak satarken değerini kaybedebiliyor.

Ancak bu noktada bazı altın türleri var ki, bozdurulduğunda değer kaybettirmiyor. Yatırım amacı ile altın almak isteyenlerin bu noktada en sık tercih edebileceği altın türlerinden bazıları haberimizde!

YATIRIMCILAR DİKKAT

Yatırım yaparken genellikle gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, külçe, bilezik gibi altın türleri tercih ediliyor. Yatırım amacı ile altın tercih edenlerin bu sebeple bozdururken daha az değer kaybedecek altın türlerine yönelmesi gerekiyor.

BOZDURURKEN DAHA AZ DEĞER KAYBEDEN ALTINLAR

Bozdururken daha az değer kaybeden altın türleri de bu kapsamda belli oldu. Zarar ettirmeyen altın türleri arasında işçiliği düşük olan altınların tercih edilmesi öneriliyor. Gram altında işçilik ve komisyon farkı olabiliyor. Bilezik tercih edilecekse işlemesi olmayan ya da çok az olan bilezikler tercih edilebilir.

Aynı şekilde de külçe altında da işçilik ya da komisyon ücreti kesilmediği için yüksek bütçeli olan yatırımlar için güvenli yatırım aracı olarak tercih edilebilir.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği de elinde altını olanların en sık merak ettiği konular arasında yerini alıyor. FED’in faiz indirim sinyalinin gündeme gelmesi ile birlikte düşüş gösteren altın fiyatlarının önümüzdeki süreçlerde yükseliş gösterebileceği ifade ediliyor. Uzmanların değerlendirmesine göre 2024 yılının altın yılı olacağı ve grafiklerin dalgalı bir seyir izleyebileceği belirtiliyor.

Not: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi değildir.

SONRAKİ HABER