Şart, mart yok! 2 bin 550 TL veriliyor başvuran alacak

İhtiyaç sahibi vatandaşlar birçok farklı devlet desteği ödemelerinden yararlanmaya devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir yeni destek ödemesi duyurusu daha geldi.

Şart, mart yok! 2 bin 550 TL veriliyor başvuran alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok destek ödemesi her yıl milyonlarca vatandaşa sağlanmaya devam ederken bir yeni destek ödemesi detayları daha dikkat çekti. Birçok kişi tarafından bilinmeyen sosyal yardım programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara 2 bin 550 TL destek ödemesi sağlıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar birçok farklı devlet desteği ödemelerinden yararlanmaya devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir yeni destek ödemesi duyurusu daha geldi. Destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların bir takım koşulları karşılaması gerekirken bu şartları taşıyan vatandaşlara sosyal destek ödemesi veriliyor.

BU DESTEK ÖDEMESİNİ ÇOK AZ KİŞİ BİLİYOR!

Şimdi birçok vatandaş tarafından detayları eksik bilinen bir sosyal destek ödemesinden bahsedeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan kişilerin işsiz kalmaları durumunda iş hayatlarına yeniden dönebilmesi için sağlanan desteğin detayları merak konusu oldu. 18-55 yaş arası vatandaşları ilgilendiren bu destek ödemesinde çalışmaları konusunda herhangi bir engelleri olmayan vatandaşlara pek çok imkan tanınmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinin herhangi birinden yararlanan, çalışmaya herhangi bir engeli olmayan ve çalışmadığı tespit edilen vatandaşlar İŞKUR'a bildiriliyor. İŞKUR tarafından bu vatandaşların çalışabilecekleri iş ilanları göz önünde bulundurulurken açık iş ilanları üzerinden bir değerlendirme yapılıyor.

2 BİN 550 TL VERİLECEK!

Aile Bakanlığı ve İŞKUR işbirliği ile işe yerleştirilen vatandaşlar bu sayede en az asgari ücretle çalışabilecekleri bir işe sahip oluyor. İş görüşmelerine giderek işe giremeyen vatandaşlara ise bakanlık tarafından net asgari ücretin yüzde 10’u olan 850 TL destek ödemesi sağlanmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından 1 yıl içerisinde olmak üzere bu vatandaşlara en fazla 3 defa 850 TL veriyor. Bu da 2550 TL yapıyor.

SONRAKİ HABER