Salgında kesilen ceza paraları ne zaman iade edilecek? Cezaları ödeyenlerin paraları ne olacak?

Salgın döneminde tedbirlerin alınması için birtakım yaptırımlar uygulandı. Bu hususta kuralara uymayanlara ise cezai işlem uygulanmıştı. Böylece para cezalarının ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak söz konusu oldu.

Salgında kesilen ceza paraları ne zaman iade edilecek? Cezaları ödeyenlerin paraları ne olacak?

Salgın döneminde vaka sayılarının önüne geçmek amacı ile birtakım yaptırımlar gündeme gelmişti. Böylece kurallara uymayanlara idari para cezası uygulanır iken buna ilişkin yeni bir yasa gündeme geldi. Koronavirüs salgını döneminde kurallara uymayanlara kişilere kesilen para cezalarının iade edileceği açıklandı. Bunun ile birlikte salgın döneminde ceza yiyen birçok vatandaş ise ne zaman iade işleminin gerçekleşeceğini sorguluyor.

11.jpg

Paraların iade edileceğine dair bilgi paylaşımı gündeme gelse de iade tarihi hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Salgın döneminde kurallara uymadığı için ceza alan kişiler ise ödeme yapılacak olan tarihi bekliyor.

RESMİ GAZETE'NİN EKİNDE YER ALIYOR

Salgının yayılmasını önlemek amacı ile yaptırımlara uymayan vatandaşlara uygulanan cezaların iade edileceğine dair karar Resmi Gazete'nin ekinde yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafında belirlenecek usul ve esaslara göre kesilen cezaların iade işlemi gerçekleşecek.

Daha fazla ekonomi haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER