Resmi Gazete'de zorunlu karşılıklarda değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlandı

20 Temmuz tarihli Resmi Gazete son dakika olarak yayımlandı. Zorunlu karşılıklarda değişik yapılmasında dair Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de zorunlu karşılıklarda değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlandı

Günlük olarak yayımlanan Resmi Gazete'nin 20 Temmuz 2024 tarihli sayısı yayına girdi. Zorunlu karşılıklarda değişik yapılmasında dair Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin Yürütme ve İdare Bölümü'nde ''Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2013/15)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2024/18)'' adıyla yayımlanan Tebliğe dair detaylar da belli oldu.

ZORUNLU KARŞILIKLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan tebliğ ile zorunlu karşılıklarda değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırı yüzde 1,5'e indirilirken TCMB tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar atmıştır. Bu doğrultuda kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasında değişiklikler yapılarak dezenflasyon patikası ile kredi büyümesinin uyumlu seyri ve Türk lirası kredilerin payının korunması amaçlanmıştır.'' denildi.

TCMB tarafından yapılan açıklamanın devamında ''Bu kapsamda; Yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırının yüzde 1,5'e indirilmesine, Türk lirası kredilerde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarının sabit tutulmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Resmi Gazete'de zorunlu karşılıklarda değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayımlandı

TCMB'nin yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamının genişletildiği belirtilen açıklamada, “Ek olarak yatırım kredilerine sağlanan istisnanın kapsamı genişletilerek; uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamında kullandırılan yatırım kredilerinin Türk lirası ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulmasına karar verilmiştir” denildi. Kararın bugün itibariyle yürürlüğe girdiği ve Tebliğ hükümlerinin de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı tarafından yürütüleceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER