Resmi Gazete'de yayımlandı! SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farkları hesaplarına yatmaya başladı

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği zam farkı ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile hesaplara yatmaya başladı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farkları hesaplarına yatmaya başladı

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği maaş zam farkları hesaplara yatmaya başladı. Ödemeler, emeklilerin aylıklarını aldıkları hesaplara aktarılıyor.

Yaşlaşık 13,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi beklenen maaş zam oranlarına ulaştı. Son yapılan düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yönelik zam oranladı yüzde 49,25'e yükselmişti.

Yeni düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması ardından yaklaşık 13,5 milyon emeklinin maaş zam farkları hesaplarına yatırılmaya başlanmış oldu.

EMEKLİLERİN EK ZAM ÖDEME TAKVİMİ BELİRLENDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zam oranlarına yönelik artışın kabul edilmesi ardından düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylelikle, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ek zam ödeme takvimi de belli oldu. Fark tutarları, emeklilerin ayrıklarını aldıkları banka hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Yaklaşık 13,5 milyon emekliyi ilgilendiren ek zam oranında beklenen gelişme oldu, emeklinin maaş zam oranlarında ek fark hesaplarına yansımaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamları ardından memur emeklisinin altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaş zam oranlarında yapılan son düzenleme ile hesaplara yatmaya başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER