Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur Korumalı Mevduat'taki zorunlu karşılık oranları değişti

Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı kararları, tebliğler ve yönetmelikler yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılıyor. Bu çerçevede 14 Eylül tarihi ile yayımlanan tebliğ ile KKM'deki orunlu karşılık oranlarında değişiklik yapıldığı öğrenildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Kur Korumalı Mevduat'taki zorunlu karşılık oranları değişti

Türkiye'de ekonomi ve politika gibi çeşitli alanlarda alınan kararlar Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşırken Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete aracılığı ile güncel olarak paylaşılıyor. Öte yandan Resmi Gazete'de çeşitli tebliğler ve yönetmelik değişiklikleri de açıklanmaya devam ediyor.

Son olarak Resmi Gazete’de ''Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2013/15)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sayı: 2023/24)'' adıyla bir tebliğ yayımlandı.

KKM TELİĞİ RESMİ GAZETE İLE DUYURULDU

Son dönemin en tartışmalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) hakkında yeni bir tebliğ yayımlandı. Kur Korumalı Mevduatların zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği’ne göre Kur Korumalı Mevduatların zorunlu karşılık oranları değişti.

KKM’DEKİ ZORUNLU KARŞILIK ORANLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYINDA

KKM'nin en fazla tercih edildiği vade türü olan 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli KKM'lerin yüzde 15 olan vade oranı yüzde 25'e çıkarıldı.

1 yıla kadar vadeli ve 1 yıl ve daha uzun vadeli olanlar için yüzde 15 olan zorunlu karşılık oranı ise yüzde 5’e düşürüldü.

TCMB'nin bu kararı ile geçtiğimiz haftalarda bahsedilen KKM'den çıkışın önünün açılması hedefleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER