Resmi Gazete'de yayımlandı: Amme alacaklarında faiz arttı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kamuoyunun yakın takibinde yer alıyor. Resmi Gazete kararları gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken son olarak amme alacaklarında faizin artırılmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Amme alacaklarında faiz arttı

Pek çok konuda alınan kararlar Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanıyor. Yönetmelik değişiklikleri, atamalar ya da tebliğler yayımlanarak kamuoyunun bilgisine sunulurken Resmi Gazete kararları kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Bu çerçevede son olarak Amme alacakları ile ilgili değişiklik yapıldığı ifade edildi.

13 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Resmi Gazete'nin Yürütme ve İdare Bölümü tebliğler kısmında ''Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: A Sıra No: 16)'' adıyla yeni bir karar duyuruldu.

BAKANLIĞIN KARARI RESMİ GAZETE'DE: AMME ALACAKLARINDA FAİZ ARTTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tahsilat Genel Tebliği'nde değişikliğe gitti. Bakanlık kararı ile amme alacaklarına uygulanacak faiz oranını artırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ödenmeyen kamu alacaklarına uygulanacak faiz oranlarını yükseltme kararı aldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Amme alacaklarında faiz arttı

Resmi Gazete'de yer alan karara göre 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da bulunan gecikme oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 3.5'ten yüzde 4.5'e çıkarıldı. Tebliğin hükümlerinin bakanlık tarafından yürütüleceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER