Resmi Gazete kararı: Nitelikli yabancı işçiye çalışma izni muafiyeti uzatıldı

15 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında nitelikli yabancı işçiler için 6 ay olarak uygulanan muafiyet süresi 3 yıla uzatıldı. Karar bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete kararı: Nitelikli yabancı işçiye çalışma izni muafiyeti uzatıldı

Uluslararası İşgücü Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 15 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yönetmelik kapsamında nitelikli yabancı işçilere yönelik olarak uygulanan muafiyet süresi 3 yıla uzatılmış oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik bugün itibariyle yürürlüğe girmiş oldu.

NİTELİKLİ YABANCI İŞÇİLERİN MUAFİYET SÜRESİ 6 AYDAN 3 YILA UZATILDI!

Düzenlemeye göre, ekonomik, sosyo-kültürel ve teknolojik alanlar ile eğitim konularında Türkiye’ye önemli hizmet ve katkı sağlayabilecekleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca bildirilen yabancılar altı aya kadar uzatıldı.

48. maddenin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri kapsamında çalışma izni muafiyeti verilen yabancılar için çalışma izni muafiyetinin düzenlendiği tarihten itibaren altı aylık, diğer çalışma izni muafiyetlerinde ise on iki aylık süre geçmedikçe aynı muafiyet kapsamında yeni başvuru yapılamaz, (ı) bendi kapsamında çalışma izni muafiyeti verilen yabancılar için takvim yılı esas alacak.

Resmi Gazete kararı: Nitelikli yabancı işçiye çalışma izni muafiyeti uzatıldı

Yapılan düzenlemenin ardından Bakanlık tarafından yayımlanan 48. maddenin 1. fıkrası Ş bendinde yer alan kişiler, 49, 50 ve 51. maddelerden istisna tutulacak. Bu kapsama giren yabancı uyruklu çalışanlar için sadece çalışma izni muafiyeti belgesi bildirim formu düzenlenmesi yeterli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmelik 15 Ekim 2024 tarihi itibariyle yeni bir düzenleme yapılana kadar yürürlükte kalacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER