Resmen kontağı kapattırdı! Motorine kallavi zam pompaya yansıdı sürücüler isyanda

Ülkemizde akaryakıt fiyatlarına art arda zam geliyor. Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişikliklerle birlikte araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Motorine zam yapılacağı bildirilirken bu zam pompaya yansıdı.

Resmen kontağı kapattırdı! Motorine kallavi zam pompaya yansıdı sürücüler isyanda

Resmen kontağı kapattırdı! Motorine kallavi zam pompaya yansıdı sürücüler isyanda - 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla vergi ve harçlarda artışa gidildi. Bunun ardından Katma Değer Vergisi'ne (KDV) gelen zam akaryakıt fiyatlarında da artışa neden oldu. Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlanırken alınan yeni zam kararı ile akaryakıt fiyatları değişti.

Bununla birlikte kur farkından kaynaklı olarak akaryakıta zam gelmeye devam ederken son dakika zammı gündem oldu. Motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 80 kuruş zam geldi.

MOTORİNE ZAM GELDİ!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatları yakından takip ediliyor. 11 Ağustos 2023 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,80 TL zam geldi. Benzin grubunda ise herhangi bir zam ya da indirim haberi henüz bulunmuyor. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

  • İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 38.30 liraya yükseldi.
  • Motorin litre fiyatı Ankara'da 38.79 lira,
  • İzmir'de 38.96 lira,
  • Bursa'da 38.85 lira,
  • Adana'da 39.25 lira,
  • Antalya ve Diyarbakır'da ise 39.49 lira oldu.

Son zamla beraber motorin fiyatı son 2 ayda yüzde 70 yükselmiş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER