Reklam Kurulu 1 liralık daire ilanına para cezası verdi

Reklam Kurulu, aldatıcı konut ilanlarına yönelik yaptığı incelemeler kapsamında yeni tespitlerde bulundu. Reklam Kurulu, 1 liralık daire ilanını mercek altına alırken ilan sahibine ceza kesildiği öğrenildi.

Reklam Kurulu 1 liralık daire ilanına para cezası verdi

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, konut ilanlarını mercek altına almaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Reklam Kurulu, aldatıcı konut ilanlarını mercek altına alırken yaptığı incelemeler kapsamında yeni cezalar kesildiğini de açıkladı.

Reklam Kurulu, 1 liraya ve 20 bin liraya satılık ev ilanları verildiğini tespit ederken tüketiciyi yanıltan bu ilanlara reklam durdurma cezası da uygulandığı ifade edildi.

TİCARET BAKANLIĞI REKLAM KURULU'NDAN '1 LİRALIK DAİRE' İLANINA CEZA

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, ilanları tek tek denetleyerek yanıltıcı nitelikte olanlara ceza uygulandığını ifade etti. Denetimlerin devam ettiği sırada 690 liralık ev ilanına ceza veren Reklam Kurulu, bu kez de 1 liradan ve 20 bin liradan evlerin satılık olarak ilana verildiğini tespit etti.

Kurul, söz konusu şirketlere reklam durdurma cezası verirken 'Tık' tuzağı olarak adlandırılan bu ilanlara karşı vatandaşın da dikkatli olması ve bu kişilere prim vermemesi isteniyor. Tık tuzağı olarak dile getirilen manipülatif ilanların tespiti durumunda da ihbarda bulunulması gerektiği kaydedilirken bakanlığın teyakkuzda olduğu dile getirildi.

SONRAKİ HABER