Refah payı açıklandı mı, emekliye refah payı var mı?

TÜİK tarafından enflasyon rakamları açıklandı. Memur ve emeklinin 6 aylık enflasyon farkı belli olurken gözler refah payına çevrildi. Bununla birlikte memura yüzde kaç refah payı verileceği merak konusu oldu.

Refah payı açıklandı mı, emekliye refah payı var mı?

Refah payı açıklandı mı, emekliye refah payı var mı? - 5 Temmuz 2023 tarihi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon verileri açıklandı. 6 aylık enflasyon farkı belli olurken bu rakamlar üzerinden emekli ve memura verilecek olan ara zam oranı belirlenecek.

6 aylık enflasyon farkı ile birlikte emekli ve memurun maaşı şekillendi. Milyonlar şimdi de refah payı için bekleyişe geçti. Bununla birlikte ''Refah payı açıklandı mı? Emekli ve memura refah payı verilecek mi, ne kadar?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2023 REFAH PAYI AÇIKLANDI MI?

Refah payı; memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşların enflasyon oranı düşüldükten sonra, hesaplanarak ödenen miktarı olarak biliniyor. Refah payı emeklilere de verilirken henüz verilecek olan refah payı miktarı açıklanmadı.

refah-payi-aciklandi-mi-emekliye-refah-payi-var-mi.jpeg

Ancak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "1 Temmuz 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihi arası için enflasyon farkı dahil ilave artışa seyyanen net 8 bin 77 TL artışı öngörüyoruz." ifadelerine yer verdi. AK Parti Grup Başkanı Güler "İ̇şçi̇ ve Bağ-kur emekli̇si̇ni̇n refah payı tekli̇fte var mı? sorusuna "Teklifimiz içerisinde şu anda yok. Çünkü en alt seviyede olan 5500 TL olan en düşük maaş, seçim öncesinde 7500 TL’ye çıkarılmıştı. Şu anda dağılım ve enflasyon farkının yansıtılması ile beraber şu andaki teklifimizde yer almıyor." şeklinde cevap verdi.

Ekonomist Muhammet Bayram ise bir refah payı tahmininde bulunarak ''Şu anda önceki uygulamalarda toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alıyorduk. Emeklilerimiz direkt enflasyon farkını alıyor. Biz 3 dönemdir sosyal refah payı artışını gördük, yani seyyanen zamları gördük. Fiyat artışlarından çok çabuk etkilenen kırılgan kesim olan sabit ücretlilere enflasyonun üzerinde zam yapıldı. Yüzde 15’ler seviyesinde bir enflasyon varken yüzde 30 artış yapıldı. Biz bu dönem daha fazla bir artış bekliyoruz.'' dedi.

SONRAKİ HABER