QNB Finansbank'tan 1 Milyon TL konut kredisi! 15 yılda geri ödeniyor!

QNB Finansbank müşterileri için 180 ay vadeli konut kredisi kampanyası geldi. 15 yıl vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için ne kadar taksit ödeniyor?

QNB Finansbank'tan 1 Milyon TL konut kredisi! 15 yılda geri ödeniyor!

Ev sahibi olmanın ne kadar önemli olduğu son yıllarda yaşanan kira fiyat artışları ile bir defa daha ortaya çıkı. Bir ev satın almak isteyenlerin en çok ihtiyaç duydukları şey ise konut kredisi oluyor. Ancak konut kredisi çekmeye karar vermek bile oldukça zorlu bir süreci gerektiriyor. Ev fiyatları yükselince çekilmesi gereken konut kredisi tutarı da yükseldi. Kredi faizleri de artınca insanlar çok yüklü bir borcun altına girmek zorunda kalıyorlar. Bunun kararının verilmesi de kolay olmuyor.

180 AY VADELİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Konut kredisinde kredi tutarları artınca taksitlerin ödenebilmesi için kredi vadesinin uzun olması gerekiyor. Bankalar 120 aya kadar vade ile konut kredisi verdiklerinde bu anlamda sıkıntı yaşanabiliyor. QNB Finansbank ise 180 ay vadeli konut kredisi kampanyası başlattı. QNB Finansbank müşterileri 15 yıl vadeli olarak kullandıkları konut kredileri ile bir ev satın almak için ihtiyaç duydukları nakit finansmanını alarak eksiklerini kapatıp hayallerini süsleyen evlere kavuşabiliyorlar.

KONUT KREDİSİ ÇEKERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Konut kredisi çekerken müşterilerin en çok dikkat etmeleri gereken konu kredi taksitlerinin tutarının aylık hane gelirine oranı olması gerekiyor. Sağlıklı bir ödeme yapabilmek için hane gelirinin en az konut kredisi taksitinin 2 katı olması faydalı olabiliyor. Bu oran aşıldığında konut kredisi taksitlerinin ödenememesi riski ortaya çıkıyor ki bu oldukça yüksek bir faturanın ödenmesine neden olabilir.

Konut kredisi çekerken yapılması gereken bir hesaplama da satın alınacak konut için kredi maliyetinin karşılanmasının mantıklı olup olmadığıdır. Eğer zararlı çıkılacaksa konut kredisi çekmek tercih edilmemeli ve ev almak için birikim yapılmaya devam edilmelidir.

QNB FİNANSBANK NASIL KONUT KREDİSİ VERİYOR?

QNB Finansbank’tan konut kredisi çekmek isteyenler önce başvurularını yapıyorlar. Ardından satın alınacak ev için ekspertiz raporu çıkıyor. Bunun ardından işlemler yapılıyor ve konut üzerinde banka ipotek tesis ediyor. Bu ipotek bankanın güvencesi oluyor. Banka kredisini bu şekilde güvenceye aldığı için genellikle müşteriden ek teminat veya kefil istemiyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

QNB Finansbank'tan 1 Milyon TL konut kredisi! 15 yılda geri ödeniyor!

QNB Finansbank'tan 180 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde müşterilerin kredi maliyetleri aylık yüzde 3,57 oranında faiz ile hesaplanıyor. Bu durumda kredi taksiti 35.764 TL, toplam kredi maliyeti de 6,4 Milyon TL oluyor.

SONRAKİ HABER