QNB Finansbank kredi kartı limit düşürme! Kart limiti neden düşürülmüyor?

AK Parti tarafından meclise verilen kanun teklifi ile kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kişilerden yıllık 750 TL Savunma Sanayi Fonu alınacağı açıklanmıştı. Açıklama sonrası QNB Finansbank kredi kartı limiti düşürme işlemleri ile gündemde.

QNB Finansbank kredi kartı limit düşürme! Kart limiti neden düşürülmüyor?

Geride bıraktığımız hafta AK Parti tarafındna meclise sunulan 12 maddelik kanun teklifi ile Savunma Sanayi Fonu için bazı düzenlemelere gidileceği duyurulmuştu. Hazırlanan kanun teklifi kapsamında kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kişilerden yılda 1 kere olmak üzere düzenli olarak 750 TL Savunma Sanayi Fonu kesintisi yapılacağı açıklanmıştı. Haberin ardından milyonlarca kişi bankaları arayarak kredi kartı limitlerini düşürmeye başladı.

SAVUNMA SANAYİ FONU NEDİR, NASIL ÖDENECEK?

Türkiye'nin savunma sanayisini güçlendirmek için kurulan fonda toplanan paralar yerli ve milli savunma sistemlerinin geliştirilmesi için kullanılacak. Kurulan fona kredi kartı limiti 100 bin TL ve daha yüksek olan kişilerden her sene yılda bir kere olmak üzere 750 TL savunma sanayi fon kesintisi yapılacak.

QNB FİNANSBANK KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR, NEDEN RED YANITI VERİLİYOR?

Kanun teklifinin meclise verilmesinin ardından pek çok kişi kredi kartı kullandığı bankayı arayarak limitini düşürmeye çalışırken bu bankalardan biri de QNB Finansbank oldu. Finansbank müşterileri sosyal medya hesapları üzerinden limitlerinin düşürülmediğini ifade ederek şikayetçi olurken konu twitter da TT oldu. Twitter üzerinden yapılan eleştiriler sonrasında gözler bankanın yapacağı açıklamaya çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER