Piyasa uzmanından kritik altın yatırımı açıklaması! Alım fırsatı olabilir

Piyasalarda yaşanan hareketli dönemin devam etmesinin ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten kritik yatırım açıklaması geldi.

Piyasa uzmanından kritik altın yatırımı açıklaması! Alım fırsatı olabilir

Günden güne dolar ve altın piyasalarında yaşanan yükselişin ardından yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, bu hafta için kritik açıklamalara yer verdi.

Altın piyasasında yatırım aracı olarak hangi altın türlerinin kullanılabileceği konularında merak edilenlere yanıt veren Memiş, bunların yanı sıra da gram altın için beklenen rakamı da vatandaşlara açıkladı.

GRAM ALTIN İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ!

Bu sene gram altının hangi seviyelere yükseleceğini açıklayan İslam Memiş, "Küresel ekonomiye dair belirsizlikler fiyatlanmaya başlandı. Bu yükselişler bizim için sürpriz değil. 2350 doları hedef alan ons altın, 3000 lirayı hedef alan gram altın bekliyoruz ama bu agresif yükseliş şaşırtıcı oldu. Altın fiyatları her ay yeni bir rekor tazeleyip yoluna devam ediyor

Ocak ayında 2024'ün gram altında 3000, ons altında 2350 doları beklediğimi ifade ettim. Aynı öngörüm geçerli. Bugünkü ekonomik şartlar bunu gösteriyor.

Merkez bankalarının faiz politikaları altın fiyatlarını baskılıyordu. 2024'te 3000 lirayı hedef alan gram altın karşımızda olacaktır ancak kısa vade için mutlaka bir düzeltme hareketi, teknik olarak aşağı bir trend olabilir." dedi.

O ALTIN TÜRÜNE KARŞI DİKKAT! TAVSİYE ETMİYORUM

Özellikle de bir altın türü hakkında yatırıma karşı dikkatli olunması gerektiği hakkında konuşan Memiş, "Altın alımı yapacaklar, uzun vadeli yatırımcılar olduğu için her düşüş alım fırsatı olur. Elinde altın olanlar ise bozdurmak için acele etmesin. Her ay yeni bir rekorla karşımızda olan bir emtia var. 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. 2024'te de en fazla getiri sağlayan yatırım aracı olmaya devam edecek altın.

Zaman zaman alım fırsatı verecektir altın sabırlı olmakta fayda var ama 2300'ün altına sarkacak da değildir. Ne kadar yükseliş olduğu aşikar. Ons altın takip edilmeli.

2100 doların altına sarkmalarda ons altında, gram altın için alım fırsatı oluşabilir. Gram altın ya da has altın alınmalı, ziynet altını almalarını tavsiye etmiyorum. İşçilik var çünkü." şeklinde açıklamalara yer verdi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmeleridir. Yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER