Piyasa kahinleri düğümü çözdü! Kimse aldırış etmeden hücum edecek yatırımın adı değişecek

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım araçları arasında bulunan altın için uzmanların açıklamaları ezber bozmaya devam ediyor. Uzman değerlendirmeleri yakından takip edilirken altın ve para piyasaları için yapılan son değerlendirme ile altın yatırımcısının tercihinin ne olacağı merak edilmeye başlandı.

Piyasa kahinleri düğümü çözdü! Kimse aldırış etmeden hücum edecek yatırımın adı değişecek

Para ve altın piyasaları yatırımcı, yatırımcı adayı ve düğünü olanlar tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle yatırım planı olanların hangi yatırım araçlarını tercih edecekleri konusundaki araştırmaları devam ederken uzman değerlendirmeleri ve tahminleri de yakından takip ediliyor.

2024 yılı ile beraber para piyasalarındaki hareketliliğin yanı sıra altın çeşitlerindeki fiyat yükselişleri de vatandaşların gündeminde yer alırken gözler bu kez uzman değerlendirmelerine çevrildi. Uzmanların yaptığı tahmin ise ‘’Duyan hücum edecek'' dedirtti.

2024 YILI GRAM ALTIN TAHMİNİ EZBERLERİ BOZDU

Altın fiyatlarındaki yükselişin dikkati çektiği dönemde vatandaşlar ellerinde bulundurdukları Türk Lirasının (TL) değer kaybetmesini önlemek için harekete geçerken tercih ettikleri yatırım araçları ile paralarının artmasını sağlıyor. Altın piyasaları üzerine yaptığı değerlendirmelerle tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılında gram altının fiyatının 2 bin 700 TL'ye kadar çıkabileceğini tahmin ederken yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının 2 bin TL bandında seyredeceğini öngörerek bu fiyatların altı için de ‘alım fırsatı’ sinyalini verdi.

Piyasa kahinleri düğümü çözdü! Kimse aldırış etmeden hücum edecek yatırımın adı değişecek

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, altın alımı konusunda önemli bir değerlendirmede bulundu. "Elinize geçen bir miktar parayı tasarruf amacıyla altına yatırmayı planlıyorsunuz. Diyelim ki, 1 yıl boyunca bu altını tutmayı düşünüyorsunuz. Ancak bankadan altın almak yerine Kapalıçarşı'dan almanız, olası bir ihtiyaç durumunda satış yaparken zarar etmemenizi sağlayacaktır.

Çünkü Kapalıçarşı'da alım-satım makası çok daha düşüktür" şeklinde konuşan Memiş, altını fiziki olarak almanın ve saklamanın en iyi yöntem olduğundan bahsetti. Altın fiyatlarının 3 bin lira bandına kadar çıkacağını tahmin ettiğini belirten Memiş, gram altının mantıklı bir yatırım seçeneği olduğuna dikkati çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER