Piyasa Kahini İslam Memiş gram altını sildi attı! Eylül ayına işaret ederek borsa yatırımcılarına seslendi

Ülkemizde çeşitli yatırım araçlarına paralarını yatıranlar piyasayı kip etmeye devam ediyor. Piyasa hakkında ilerleyen döneme dair bilgi almak isteyenler de uzmanların değerlendirmelerini merak ederken İslam Memiş, piyasayı değerlendirdi.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altını sildi attı! Eylül ayına işaret ederek borsa yatırımcılarına seslendi

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altını sildi attı! Eylül ayına işaret ederek borsa yatırımcılarına seslendi - Ülkemizde altın ve döviz yatırımı bulunan bireysel yatırımcılar piyasadaki güncel durumun yanı sıra ilerleyen seyre dair de bilgi sahibi olmak istiyor. altın, dolar, euro, gümüş ve borsada yatırımı bulunanlar son dönemdeki yükseliş seyrinden memnun olsa da herhangi bir düşüş ivmesine karşı da tedbirli olmak istiyor. Bu kapsamda uzmanların değerlendirmelerini takip edenler de piyasaların seyri hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rekor kıran gram altın için dikakti çeken bir uyarıya yer vererek önemli bir tarihe de dikkati çekti. Şahsi YouTube hesabı üzerinden yayımladığı videolar ile yatırımcılara seslenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, eylül ayına dikkati çekerek uyarı yaptı.

İSLAM MEMİŞ ALTINDA YENİ ZİRVELER ÖNGÖRDÜ

Piyasa Kahini olarak adlandırılan İslam Memiş, altındaki yükselişin yanında bir diğer önerisi ile dikkat çekti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, yeni zirveler için öngördüğü rakamları açıklarken borsa için de bir açıklamaya yer verdi.

piyasa-kahini-islam-memis-gram-altini-sildi-atti-eylul-ayina-isaret-ederek-borsa-yatirimcilarina-seslendi-001.jpg

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, gram altın ve gümüş için eylül ayını işaret ederek ''Altının ONS fiyatı yıl içinde 2150 - 2350 doları beklemeye devam ediyor olacağız. Ons tarafında yaşanan düşüşlerin fırsata çevrilmesi gerektiğini sık sık ifade ettim. Gram altın son iki haftadır yine yatırımcılara ekran fiyatları ile Kapalıçarşı'da farklılık oluştuğunu, 20 - 25 liralık farkı göz önünde bulundurmanız gerektiğini ifade ettim.Bu farklar gram altın için risktir. Yılın kalan yarısında, muhtemelen eylül ayında gram altın 1700 - 1800'e kadar yükselebilir. İlk güçlü direnç seviyesi olan 1650 test edildi. Buradan geri çekilme yaşanabilir. İlk kez altın alacak yatırımcı dikkat etmeli. Dolar TL kuru yükseldiği için gram altın rekor üstüne rekor kırıyor.'' ifadelerine yer verdi.

DAHA FAZLA KAZANDIRACAĞINA İŞARET ETTİ

Borsa İstanbul'a değinen Memiş, ''Borsa tarafında yükselişlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Düşüş beklentim devam ediyor. 5950 seviyesi var beraberinde.Yıl sonunda yeni rekorlar göreceğiz. Düşüşler olduğunda iki kademeli şekilde tekrar giriş yapacağım. Borsa tarafından diğer emtialardan daha fazla kazanma ihtimali olduğunu da belirtmek isterim. 3 hisse senedine giriş yapacağız. Yıl sonu hedefimizi eylül, belki ekime kadar korumaya devam edeceğiz ancak önce düşüşlerin gerçekleşmesi gerekiyor.'' dedi.

piyasa-kahini-islam-memis-gram-altini-sildi-atti-eylul-ayina-isaret-ederek-borsa-yatirimcilarina-seslendi.jpg

Dolar ve Euro kuruna da değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, dolar için ''Özellikle eylül aylarında, ağustos sonlarında 27.50, 27.70 ve 28 öngörümü koruyorum. Kısa vadeli geri çekilmelerin kalıcı olmayacağı yönünde emareler var. Dolara ihtiyacı olan da 26 altına sarkmalarda, 25.80'i yakından takip etmeli. Düşüşler kısa vadeli ve kalıcı olmayacak.'' değerlendirmesinde bulundu. Euro/TL kuru hakkında da bir değerlendirmeye yer veren Memiş, ''30 - 32 lira öngörümüz güçlü olmaya devam ediyor. Euro dolar paritesinde 1.07, 1.09 rakamlarının bu yıl için alım fırsatı sunduğunu ifade ettim. Dolar mı, euro mu sorusuna sürekli euro demiştim.'' ifadelerini kullandı. Uzun vadede borsada kazanç sağlanacağını düşünmeyen altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığını da belirtti.

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir, herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir.

SONRAKİ HABER