Piyasa kahini altını gözden çıkardı yeni tercihini açıkladı! Almayın dedi yatırımcı dikkat kesildi

Ülkemizde altın ve döviz piyasasındaki yükselişler devam ediyor. Yatırımcılar para piyasaları uzmanlarının açıklamalarını merak ederken gelişmeler de yakından takip ediliyor. Para piyasalarındaki son durum araştırma konusu olurken altın yatırımcısını şoke eden 'almayın' uyarısı geldi.

Piyasa kahini altını gözden çıkardı yeni tercihini açıkladı! Almayın dedi yatırımcı dikkat kesildi

Para piyasalarını takip eden vatandaşlar uzmanların değerlendirmeleri de araştırıyor. Para piyasalarındaki artışlar devam ederken yatırımcılar da ne yönde bir yatırım yapmaları gerektiğine dair değerlendirmeleri araştırıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de son dönemde hareketli bir grafik halinde olan para piyasalarına dair değerlendirmede bulunarak borsa, dolar, gram altın, çeyrek altın grubu ilgili yatırımcıları uyardı. Memiş'in ‘almayın’ dediği bir yatırım aracı da yatırımcının dikkatini çekerken kritik açıklamanın detayları merak edildi.

İSLAM MEMİŞ, PARA PİYASALARINI DEĞERLENDİRDİ

Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, "Bugünlerde bu altın çeşitlerini tercih etmeyin" başlığı ile bir video yayımladı. Uzman isim Memiş, yayımladığı videoda borsa, altın ve döviz kuruna ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Memiş, Borsa İstanbul ile ilgili bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğine değinirken "Borsa İstanbul 8890 puanda. 8650 üzerine dikkat edilmeli. Aynı geçerli uyarılarım devam ediyor. Borsada tehlikeli bir alan oluştu. Kar satışlarına yakın bir bölgede dolanıyor. Teknik düzeltmeye ihtiyacı var borsanın." dedi.

Piyasa kahini altını gözden çıkardı yeni tercihini açıkladı! Almayın dedi yatırımcı dikkat kesildi

Borsanın ardından döviz kuruna ilişkin bir değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, dolar kurunun yukarı yönlü hareketlerine devam ettiğini belirtti. Döviz kurlarında genel beklentinin yukarı yönlü olduğundan bahseden Memiş, Euro dolar paritesini değerlendirirken ‘'Dolara kıyasla ucuz kaldı. Eline dolar geçenlere Euro'yu işaret ediyoruz. 1.12-1.15 beklentimiz devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Bunun ardından yatırımcının en çok tercih ettiği altın piyasasına değindi.

İSLAM MEMİŞ ALTINDAKİ O GRUP İÇİN ‘ALMAYIN’ UYARISINDA BULUNDU

Altın tarafında yaşanan gelişmelere değinen İslam Memiş, 'almayın' dediği altın gruplarını bir bir sıraladı. Ons ve gram altında yukarı yönlü hareketler olduğundan bahseden Memiş, ‘’Gram altın resmi kurda 2000 üzerini test etti. Serbest piyasalarda 2068-2076 lira aralığında. 2070 direncini takip ediyoruz. İki gecelik kapanış olursa 2090 gelir. İlk direnç 2150 lira, yıl sonunda 3000 lira hedefini gözetiyoruz. Altın tarafındaki her düşüş bir alım fırsatı.'' dedi.

Piyasa kahini altını gözden çıkardı yeni tercihini açıkladı! Almayın dedi yatırımcı dikkat kesildi - Resim : 2

Altındaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiren Memiş, altın tarafındaki uyarısını da açıkladı. Darphane tarafından basılan çeyrek, yarım, tam altın gibi altınlarda ciddi bir işçilik olduğundan bahseden Memiş, ‘’Özellikle çeyrek altında 70 liralık işçilik var. Gerçek değerinin üzerinde 70 liralık işçilik var. Haliyle darphanenin ürettiği sarrafiye grubu altınlar iki haftadır işçilikli. Bu konuyla alakalı İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı, Darphane Genel Müdürü'nü ziyaret ediyor. Üretimin artacağı söylendi. Bugünlerde altın almak isteyenler çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altın değil de kesme altını tercih etmelerini önerebilirim.'' dedi.

Piyasa kahini altını gözden çıkardı yeni tercihini açıkladı! Almayın dedi yatırımcı dikkat kesildi - Resim : 3

Kesme altın alınması yönünde bir öneride bulunan Memiş, ‘’Değerinin üzerinde çeyrek altını alıp kar etmek mantıksız. Cumhuriyet altınında 250-300 lira gibi bir işçilik varken yatırım aracı olarak bunları almak doğru değil. Ziynet altını alacakları ben uyarmak isterim. Bu tür altınlarda işçilik var." dedi. Bu çerçevede işçilikli altınların alınmaması gerektiğini belirten Memiş, kesme altının şu an doğru bir yatırım olduğundan bahsetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER