Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak! Gözler perşembe gününe çevrildi!

Para Politikası Kurulu faiz kararını 20 Temmuz Perşembe günü açıklayacak. Bunun ile birlikte bir önceki toplantıda politika faizi yüzde 15 seviyesine kadar yükselmişti. Şimdi ise gözler 20 Temmuz tarihine çevrildi.

Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak! Gözler perşembe gününe çevrildi!

Temmuz ayında Merkez Bankası faiz kararı için meraklı bekleyiş devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimi belli olurken aynı zamanda gözler şimdiden 20 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak olan faiz kararına çevrildi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI 2023: Temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Beklentiler ne yönde? TCMB PPK toplantı tarihi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

UZMAN EKONOMİSTLERDEN FAİZ TAHMİNİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

Bunun ile birlikte uzman ekonomistler açıklanacak olan faiz kararı hakkında tahminlerde bulundu. Vadeli repo ihale faiz oranının 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00'ye çekileceğini söyledi.

Ayrıca ekonomistler, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngördüklerini ifade etti. Yıl sonu politika faizi beklentileri hakkında da tahminlerde bulunan uzman ekonomistler, medyanı yüzde 28,50 olacağı görüşünde.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte uluslararası kuruluşlardan tahminler...

HAZİRAN'DA FAİZ ORANI YÜKSELMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, geçtiğimiz ay haziran ayı faiz kararını açıklamıştı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılan toplantının ardından politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltilmişti.

Şimdi ise gözler 20 Temmuz tarihine çevrildi.

SONRAKİ HABER