Para parayı mıknatıs gibi çekecek bankaya TL yatıranlar köşeyi dönecek!

Nakit parasının durduğu yerde değer kazanmasını isteyenler bankaların vadeli mevduat hesaplarına verdikleri faiz oranlarını araştırıyor. Eylül ayında en yüksek vadeli mevduat hesabı faizi veren üç banka da adeta birbiri ile yarışıyor.

Para parayı mıknatıs gibi çekecek bankaya TL yatıranlar köşeyi dönecek!

Ülkemizde piyasalardaki yükselişler devam ediyor. Zam üstüne zam haberi gelirken piyasalardaki yükselişler de vatandaşların bütçelerini zorluyor. Piyasalardaki yükselişler devam ederken elinde bulunan nakit parayla herhangi bir yatırım yapamayanlar da değer kaybının önüne geçmek için bankalardan mevduat hesabı açtırıyor. Bankalardaki 32 günlük vadeli mevduat hesabı detayları merak edilirken en yüksek faizi veren 3 banka belli oldu. Elinde bulunan Türk Lirası'nı (TL) değerlendirmek ve bir ayda kazanç elde etmek isteyenler vadeli mevduat hesaplarında en yüksek tutarı veren 3 bankayı merak etti.

Ülkemizdeki enflasyon artışı ile mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da faiz artışı kararı aldı. TCMB tarafından alınan faiz artışı kararı ile bankalardaki kredi faizleri de güncellendi. Kredi faizlerinin yükselmesi vatandaşların yatırım yapması, çeşitli taşınmazları satın almasını zorlaştırırken elindeki TL'nin değer kaybetmesini önlemek isteyenler de çareyi vadeli mevduat hesaplarında buluyor. Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesaplarındaki faiz oranları rekor seviyeye gelirken TL hesap sahiplerine ödenecek faiz oranı yüzde 40'a kadar çıktı. Haberankara.com okurları için en yüksek faizi veren 3 bankaya dair bilgileri derledik.

BANKALARIN 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORALARINDA YÜKSELİŞ

Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz artırımı yapmaya devam ediyor. TCMB tarafından alınan faiz artırımı kararı kapsamında bankaların kredi ve mevduat hesabı faiz oranları da yükselmeye devam ediyor. 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için alınan kararlarla da bankaların faizleri yükselişe geçti. Eylül ayında güncellenen faiz oranlarının ardından bankaların en yüksek faiz oranı yüzde 40 seviyesine çıktı. Yüzde 40 oranındaki faizi uygulayan Odeabank ve Akbank'ı yüzde 39 faiz oranıyla ON Bankası takip etti. 400 bin liralık örnek bir hesaplama yaptığımız bu üç bankada faiz getirisi 13 bin 326 liraya kadar çıktı.

400 BİN LİRADA 13 BİN LİRA ÜZERİNDE EK GELİR SAĞLANACAK

Faiz oranlarındaki yükseliş ile beraber TL'nin getirisi artmaya devam ediyor. Bankalar 400 bin liralık 32 günlük faiz getirisini açıklarken faizlerdeki yükselişin ardından rakamlar 13 bin 326 liraya çıktı. Bankaların faiz oranları güncellenmeye devam ederken 18 Eylül tarihinde Akbank, Odeabank ve ON Bankası'nda faiz getirileri de bir tablo halinde Haberankara.com adresinde yer aldı. Buna göre;

Akbank'ın 32 günlük yüzde 40 faiz oranı ile verdiği vadeli mevduat hesabında;

screenshot-40.jpg

ODEABANK'ın 32 günlük yüzde 40 faiz oranı ile verdiği vadeli mevduat hesabında;

screenshot-41.jpg

ON BANKASI'NIN 32 günlük yüzde 39 faiz oranı ile verdiği vadeli mevduat hesabında;

screenshot-42.jpg

getiriler bu şekilde yer aldı. Detaylar için bankalar ile iletişime geçebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER