Pandemi döneminde ceza yiyenlerin dikkatine! O cezalar iade ediliyor!

Koronavirüs salgını döneminde bilindiği üzere sokağa çıkma yasağı uygulanarak salgının yayılmasının önüne geçmek amaçlanmıştı. Şimdi ise para cezalarının iade işlemi gerçekleştirilecek.

Pandemi döneminde ceza yiyenlerin dikkatine! O cezalar iade ediliyor!

Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacı ile sokağa çıkma kısıtlaması getirildi ve yasağa uymayanlara ise idari para cezası uygulanmıştı. Bunun ile birlikte uygulanan idari yaptırımlar kapsamında tahsil edilen para cezalarının iade edileceğine dair bilgi paylaşımı gündeme geldi.

koronaaa.jpg

Resmi Gazete'de Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne verilecek başvuru formu yayımlandı. Böylece yayınlanan tebliğde ise 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, sırf salgının önüne geçmek için kurallara uymayanlara yazılan idari para cezasının iade edileceği bildirildi.

KARAR YÜKSEK MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ!

koronaa.jpg

Salgının yayılmasını önlemek amacı ile yaptırımlara uymayan vatandaşlara idari para cezası uygulanmıştı. Bunun ile birlikte tahsil edilen cezalardan vazgeçildiği açıklanırken Anayasa Mahkemesi 5 Nisan 2023 tarihli kararı hatırlatarak 'tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez' hükmünün Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildiğini açıkladı.

COVID-19 cezalarının iadesiyle ilgili başvuru formu yayımlandı

koronaaaa.jpg

Böylece Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafında belirlenecek usul ve esaslara göre kesilen cezaların iade edileceği açıklanmış oldu. Resmi Gazete'nin ekinde ise tahsil edilen para cezalarının iadesiyle ilgili başvuru formu yayımlandı.

Daha fazla ekonomi haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER