Özgür Özel’den asgari ücret açıklaması: “30 bin TL’nin altı kabul edilemez”

Asgari ücret yeni yıldan itibaren geçerli olacak. Yeni yıla az bir zaman kala siyasette yapılan asgari ücret açıklamaları yakından takip ediliyor. Son olarak hükümet kanadından gelen asgari ücret açıklaması sonrasında şimdi de CHP Lideri Özgür Özel’den geldi.

Özgür Özel’den asgari ücret açıklaması: “30 bin TL’nin altı kabul edilemez”

CHP’nin grup toplantısında konuşan Özgür Özel, 205 yılı için belirlenecek olan asgari ücretin 30 bin TL altında olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yılına göre asgari ücret ile altın kıyaslaması yapan Özel, 2002 yılında asgari ücret ile 7 çeyrek altın alındığını, bugün ise 7 çeyrek altın almak için asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini ifade etti.

“ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Asgari ücretin 30 bin TL altında olmaması gerektiğini vurgulayan Özel, şunları söyledi:

“Türk-İş'i uzun bir aradan sonra meydanlarda gördüğümüzü önemsiyoruz. Biz Türk-İş'e bu sefer doğru yoldasınız, arkanızdayız diyoruz. 2002'de asgari ücretle çeyrek altın 7 tane alınıyordu. Bugün 7 çeyrek altın için 25 bin TL olması gerekiyor. Bugünkü asgari ücretle 3 çeyrek altın alınıyor. CHP olarak 30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz”

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücretin belirlenmesi için her yılın aralık ayında hükümet ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleri ile işçi ve işveren kesimi bir araya geliyor. Bu yıl da aralık ayında yapılacak olan görüşmeler neticesinde 1 Ocak 2025 tarihinden önce asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER