Otomobil alacakların dikkatine! Taşıt kredi limitleri değişti! Merkez Bankası yeni tutarı paylaştı

Merkez Bankası araç kredilerine yönelik yeni bir adım attı. Buna göre artık taşıt kredilerinin limitleri de güncellendi. Merkez Bankası tarafından açıklama gecikmedi.

Otomobil alacakların dikkatine! Taşıt kredi limitleri değişti! Merkez Bankası yeni tutarı paylaştı

Merkez Bankası, taşıt kredilerine yönelik yeni bir sistem geliştirdi. Bunun ile birlikte taşıt kredilerine sınırlama geldi ve kredi çekecek olan vatandaşlar ise yeni sistemi merak ediyor. Bu konu hakkında da net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi.

arac1.jpg

TAŞIT KREDİLERİNDE YENİ SİSTEM!

arac2.jpg

Taşıt kredilerine yönelik yeni bir sisteme giden Merkez Bankası detayları paylaştı. Finansal kaynakların verimli kullanımının desteklenmesi amacı ile Merkez Bankası taşıt kredilerinde de sınırlamaya gitti. Böylece taşıt kredilerinde yüzde 3 olan büyüme sınırı ise yapılan düzenleme ile birlikte yüzde 2 olarak belirlendi.

İHTİYAÇ KREDİSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMADI!

Merkez Bankası taşıt kredilerinde değişikliğe giderken ihtiyaç kredilerinde değişikliğe gitmedi. Böylece yüzde 3 sınırının korunmasına karar verildi.

arac3.jpg

Ayrıca İhracat ve yatırım kredileri ile deprem bölgesine yönelik krediler hakkında da açıklama gecikmedi. Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik kredilerin sınırlandırıcı tüm tedbirlerinin dışında tutacağını ifade etti.

SONRAKİ HABER