Otomatik ÖTV zammı ile tütün alkol fiyatlarına zam yolda! Tiryakiler buna çok üzülecek

Ülkemizde asgari ücret zammının açıklamasının ardından bugün de TÜİK tarafından aralık ayı enflasyon verileri ile beraber 6 aylık enflasyon farkı açıklandı. Açıklanan enflasyon farkı ile beraber yeni zamlar gündem olurken otomatik ÖTV zammı ile tütün ve alkol fiyatlarına da zammın yolda olduğu öğrenildi.

Otomatik ÖTV zammı ile tütün alkol fiyatlarına zam yolda! Tiryakiler buna çok üzülecek

Asgari ücrete yapılan zammın ardından gündemde alkol ve tütün ürünlerine gelecek olan zamlar yer alıyor. Tütün ve alkol ürünlerine gelecek olan zamlar konuşulurken 2023 Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte tütün ve alkol ürünlerinin zam oranının ne kadar olacağı da merak edilmeye başlandı.

3 Ocak 2024 Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aralık ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) değerleri açıklandı. Açıklanan bu rakamların ardından uygulanacak olan zam miktarları gibi pek çok değerlerin fiyatlara nasıl etki edeceği de gündeme gelen konular arasında yer aldı. Uzun bir süredir ocak ayı zamlarının alkol ve tütün ürünlerine de etki edeceği konuşulurken bu zamların hangi zaman diliminde artış göstereceği de en çok merak edilen konular arasında yer aldı.

ARALIK AYI YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TÜİK tarafından bugün saat 10.00'da enflasyon rakamları açıklandı. Maaşlara yapılacak olan zam tutarlarının bu değerler ile açıklanacağının bilinmesinin yanı sıra Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarındaki otomatik artışın da hangi düzeylerde olacağının da belirleneceği yapılan açıklamaların arasında yer aldı. Son 6 ayın enflasyon verileri;

Temmuz ayı enflasyonu 9,49,

Ağustos ayı enflasyonu 9,09

Eylül ayı enflasyonu 4,75

Ekim ayı enflasyonu 3,43

Kasım ayı enflasyonu 3,28

Aralık ayı enflasyonu 2,93 şeklinde listelendi.

TÜİK tarafından açıklanan 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,65 olarak gerçekleşirken son 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 36,58 şeklinde hesaplandı.

OCAK 2024 TÜTÜN VE SİGARAYA NE KADAR ÖTV ZAMMI GELECEK?

Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından yakın zamanda tütün ve alkol ürünlerine zam gelmesi beklenirken enflasyon rakamları ile orantılı bir şekilde artacak olan tutarların da ne kadar olacağı henüz bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde zam açıklamasının yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER